Mustafa Türkmen’in başkanlığında faaliyet gösteren dernek, uluslararası arenada Osmaniye'yi ve Türkiye'yi temsil ediyor.

OSKOBDER, Azerbaycan’da düzenlenen ve dört ülkeden 100 yarışmacının katıldığı turnuvada büyük bir başarı sergiledi. Dernek üyesi İlyas Yıldır, sektörel birincilik, genel klasman ikinciliği ve uluslararası ikincilik ödülleriyle yurda üç kupa kazandırdı. Kocaeli’de yapılan başka bir yarışmada ise Mahmut Atalay, en büyük balık ödülünü kazanarak kupayla döndü. Son olarak, Mersin’de üç ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ve 240 yarışmacının mücadele ettiği turnuvada Habil Öksüz ve Zekeriya Tatlı, yüksek puanlar elde ederek birincilik kupasını kazandılar.

OSMANİYE'DE ÇİÇEKLER DİKİLİYOR, OKÜ GÜZELLEŞİYOR OSMANİYE'DE ÇİÇEKLER DİKİLİYOR, OKÜ GÜZELLEŞİYOR

Başkan Mustafa Türkmen, yarışmalar sonrası yaptığı açıklamada, "Osmaniyemizi en iyi şekilde temsil etmek için büyük bir disiplin ve birliktelik içinde çalışıyoruz. Turnuvalarda başarı elde etmenin yanı sıra, sahil temizliği yaparak çevreye duyarlılığımızı gösteriyoruz. Amacımız, balıkçılığı hobi haline getirerek zararlı alışkanlıklardan uzak bir yaşamı teşvik etmek. 22 Şubat’ta bölgemizde gerçekleştireceğimiz beş ülkenin katılacağı uluslararası yarışmaya tüm halkımızı davet ediyorum. Ödül alan tüm hobidaşlarımızı ve yarışmacılarımızı tebrik ediyorum," dedi.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT