Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Hizmet İçi Eğitim programı kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koordine edilen sertifikalı İlk Yardım Uygulamaları Eğitimi verildi.
OKÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde iki gün süren eğitim programı kapsamında, temel ilk yardım uygulamaları, yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, zehirlenme vakaları, yaralanmalarda ilk yardım ve taşıma teknikleri gibi birçok konuda detaylı bilgi verildi.

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR, STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR, STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

449933289 18438033052059070 6965131015207003992 NTemel ilk yardım alanında önce teorik, sonrasında da pratik bilgilerin paylaşıldığı eğitimde, katılımcılar olası bir kaza, doğal afet ve benzeri olaylara müdahale etme noktasında donanım kazandı. 
İki gün boyunca süren eğitimler kapsamında, yazılı sınavda başarılı olan katılımcılara ilk yardım sertifikası verilecek.
OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp ve Genel Sekreteri Recep Şen, Temel İlk Yardım Uygulamaları Eğitimi’ne katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcilerine teşekkür belgesi verdi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN