Zeytinlikte çıkan yangında ağaçlar zarar gördü Zeytinlikte çıkan yangında ağaçlar zarar gördü

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ehliyette köklü değişiklikler akıllarda soru işareti ve iddialarıda beraberinde getirdi.

Ehliyet alacak adayların yeni yürürlükle birlikte değişen parkurda geçme şansı daha az bulunuyor. Paralel park, rampa kalkış ve L park gibi parkurlar, sınavın en zorlu bölümleri arasında yer aldı.

Yeni düzenlemeler yapılırken ortaya atılan iddiada belirli tarihten önce ehliyet almış vatandaşlar 2015 yılı ve öncesinde alınan ehliyetler için yeni düzenlemeler yapılması öngörüldü. Belirlenen tarihten önce alınan ehliyetlerde yeni sınav düzenlemesine göre vatandaşların tekrar sınava girmesi gündeme geldi.

Ehliyet sınavlarındaki yenilikler, adayların sınav sırasında daha rahat ve güvenli bir deneyim yaşamasını hedeflendiği bildirildi.

Direksiyon sınavı süresi, önceki 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı. Bu düzenleme, adaylara manevraları daha dikkatli bir şekilde yapabilme fırsatı sunuyor. Park manevralarında zorlanan adaylara geri park sırasında ek bir hamle hakkı tanınarak, dar alanlarda manevra yaparken yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmeleri kolaylaştırıldı.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT