NASA'nın Parker Güneş Sondası, saatte 635.266 kilometre hızla seyahat ederek insanlar tarafından üretilen en hızlı nesne unvanını bir kez daha kazandı. 2025 yılında, bu hızın 692.000 kilometreye ulaşması bekleniyor. Bu hız, İstanbul'dan Avustralya'ya yaklaşık bir dakikada ulaşmak için yeterli.

Parker Güneş Sondası: İnanılmaz Hızlara Ulaşan İnsan Yapımı Nesne

NASA'nın Parker Güneş Sondası, Güneş'in dış tabakasına yakından bakmak amacıyla başlatılan bir görevde şimdiye kadarki en hızlı hareket eden insan yapımı nesne oldu. 29 Haziran'da saatte 635.266 kilometre hızla seyahat ederek bu rekoru kırdı. Daha önceki rekor da yine Parker'a aitti.

31 Ekim Perşembe Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 31 Ekim Perşembe Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

2025'te Daha Hızlı Olacak

2025 yılında, Parker Güneş'e en yakın konumuna geldiğinde yaklaşık 692.000 km/s azami hıza ulaşması bekleniyor. Bu hız, İstanbul'dan Avustralya'ya yaklaşık bir dakikada ulaşmak için yeterli olacak. Parker, Güneş'in etrafında dönerken Venüs'ün yörüngesiyle hizalanarak gezegenin yerçekimini kullanıyor ve böylece inanılmaz hızlara ulaşabiliyor.

Bilimsel Devrimlere Yol Açacak

Parker, sonunda Güneş'i çevreleyen dönen ultra sıcak plazma kütlesine iyice yaklaşacak ve birçok farklı ölçüm yaparak bilimsel anlayışımızı geliştirmeye yardımcı olacak. Şu ana kadar Güneş'in yüzeyi olduğu düşünülen iyonize gaz tabakasına 7,26 milyon kilometre yaklaşarak 20. yakın yaklaşımını tamamladı. Sonunda, 6,12 milyon kilometreye kadar yaklaşması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi