Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın’ın eşi Esmagül Aydın, Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan’ın eşi İlkay İlhan, Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu’nun Eşi Şenay Yerli Dolu, Sumbas Kaymakamı Mustafa Köroğlu’nun eşi Hatice Köroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar ve Müdürlük personeli ile bir araya gelerek, Gönül Elçileri Projesi kapsamında İlimizdeki koruyucu aile hizmetleri hususunda yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 

Toplantının başında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, Koruyucu Aile Hizmetinin, 19 Aralık 2012'de Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan toplum kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ile birlikte daha etkin hale geldiğini belirterek, “Gönül Elçileri Projesi ile çocuklarımızın aile yanında gelişmelerini destekliyor, aile bütünlüğünü korumak için sosyal yardım ve hizmet modelleri uygulanıyor, çocuk işçiliğiyle mücadele ediliyor. Gönül Elçileri Projesi kapsamında kadının güçlenmesi için mesleki eğitim projeleri ile etkin ve verimli hale getiriliyor.  

Proje kapsamında koruyucu aile sayılarının artırılması amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleniyor. İlimizde 21 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla ilimizde 87 aile yanında 120 çocuğumuz koruyucu aile hizmet modelinden yararlandırılmaktadır. “dedi. 
Whatsapp Image 2024 08 22 At 16.31.05

Doç. Dr. Şenay Yılmaz ise yaptığı konuşmada, bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Osmaniye ilçelerinde Gönül Elçiliği görevini üstlenen Mülki Amir Eşlerine ve koruyucu aile hizmetleri konusunda gayretle çalışan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve personeline teşekkür etti. 

Osmaniye’nin koruyucu aile olmak üzere başvuruda bulunan aile sayısının, yetişkin nüfusa oranla en yüksek olduğu il olması nedeniyle ödüle layık görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Şenay Yılmaz, “Bu ödülü aldığımız için hepinizi tek tek kutluyorum.” dedi.  

Çocukların geleceğimiz olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Şenay Yılmaz, çocukların iyi yetişmesinde güzel bir aile ortamında büyümelerinin önemli olduğunu belirterek, her çocuğun biyolojik ebeveynleri ile bir arada büyüme şansına sahip olamadığını, bu nedenle koruyucu aileliğin çok kıymetli olduğunu kaydetti. 

OSMANİYE MİLLETVEKİLİ GÜLSOY’UN ELLEK TEMASLARI OSMANİYE MİLLETVEKİLİ GÜLSOY’UN ELLEK TEMASLARI

Whatsapp Image 2024 08 22 At 16.31.06

Doç. Dr. Şenay Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde ve himayelerinde başlatılan, 2012 yılından itibaren devam eden, Bakanlıklarımız tarafından da desteklenen Gönül Elçileri Projesini bizler de İlimizde yürütüyoruz. Koruyucu Aile sayısı İlimizde giderek artıyor, İlimizde şu an 87 ailemizin yanında 120 çocuğumuz koruyucu aile hizmeti alıyor. Bu bizi çok mutlu etti, onurlandırdı. Deprem bölgesinde olan bir İl olarak bu sayının giderek artıyor olması, halen koruyucu aile olmak için bekleyen çok sayıda aile olması da bizi gururlandırıyor.”diye konuştu. İl Merkezi ve İlçelerimizde Gönül Elçileri Projesi çalışmalarının gayretle devam edeceğini de belirten Doç. Dr. Şenay Yılmaz Hanımefendi, “Küçücük yavrulara yuva açan koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyorum, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Onlar bizim için çok kıymetli. Çocuklara anne baba sevgisi veren merhametli yürekler olarak onları her zaman takdir ediyoruz ve sayılarının artmasını diliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından kentte bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirilerek, İl merkezi ve ilçelerde yapılacak olan çalışmalar hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Muhabir: Bekir Burak Canbolat