Medya-İş Sendikası tarafından düzenlenen Medya Akademisi’nin ikincisi Ankara’da başladı. 

Editörlük, Muhabirlik, Sosyal Medya Haberciliği, Foto Muhabirliği, Kameramanlık, Kurguculuk, Grafikerlik, Medya Etiği, Medyada Yapay Zeka Kullanımı gibi derslerin yer aldığı program Cuma günü tamamlanacak.

İlki Haziran ayında yapılan Medya Akademisi programları 10-12 kişilik gruplar halinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin değişik illerinden mesleğe yeni başlamış veya yeni medya sistemine uyum sağlamak isteyen gazetecilerin katıldığı programın açılış gününde bir değerlendirme yapan Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı, sendika olarak medya çalışanlarının ücret ve özlük haklarının dışında eğitimden sosyal aktivitelere, bir çok alanda hizmet verdiklerini vurguladı.

Sendika olarak verdikleri hizmetlerden bahseden Ballı, “Biz sendika olarak basın iş kolunda üyelerimizin ücret ve özlük haklarına sahip çıkan en iyi sendika olduğumuza inanıyoruz. Bunun için de çaba sarf ediyoruz. Tabi ki bununla yetinmiyoruz, bunun yanında sosyal aktiviteler de olması gerekiyor. İşte Medya Akademisi bunun için yapılıyor. Anadolu basınına ayrı bir önem veriyoruz. Bu bölgelerde çalışan arkadaşlarımızın zor zamanlarda habercilik yaparken yanlarında olmaya çalışıyoruz. Orada bir sendika değil de dernek gibi faaliyet yürütmeye çalışıyoruz. Elli işçinin altında olan iş yerlerinde iş güvencesi yok. Onun için orada toplu sözleşme faaliyeti yürütmek, sendikanın asli görevi olan ücret pazarlığı yapmak çok mümkün olmuyor. Ama oralarda meslekle alakalı katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İşte bu eğitimler de onlardan birisi. Bunun dışında Sendikamızın Ankara’da burası, İstanbul'da ve İzmir Urla’da olmak üzere üç tane tesisimiz var. Sizler de buralardan üye olarak faydalanabilirsiniz.” dedi.

19 Eylül Perşembe Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 19 Eylül Perşembe Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

6 Şubat Depremlerinde deprem bölgelerindeki çalışmalardan da bahseden Sezai Ballı, “Deprem bölgesinde meslektaşlarımıza ciddi lojistik destek verdik. Mobil araçlarımızla meslektaşlarımızın haber yapacakları ortamları oluşturmaya çalıştık. Bir otobüsümüz vardı, dört ay kadar Hatay'da görev yaptı ama sonrasında bir kaza ile yandı. Şimdi daha iyisini yaptık. Meslektaşlarımızın hizmetine sunduk. Tabi ki dileğimiz felaketler olmasın ama sel, yangın, deprem gibi durumlarda meslektaşlarımıza hizmet için her zaman hazırız.” diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi