Green Card (Yeşil Kart) başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Green Card (Yeşil Kart) başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır?

Dünya COVID-19 pandemisini etkilerini henüz tam anlamıyla atlatamamışken bir tehdit daha ortaya çıktı. Türkiye'de de tek tük görülen bu virüs Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Maymun Çiçeği Virüsü nedeniyle küresel acil durum ilan ederek dünya çapında dikkatleri üzerine çekti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkemizde maymun çiçeği vakasının henüz bulunmadığı bildirilse de Prof. Dr. Önder Ergönül, Türkiye'de de tek tük vakaların olduğunu iddia etti.

Ergönül açıklamalarında, "Virüsün iki farklı türü var. Şu anda yayılma potansiyeline sahip tür etkili. Türkiye’de şu ana kadar yalnızca tek tük vakalar görüldü. Bu durum korkulacak bir seviyede değil. Sağlık Bakanlığı ile yakın temas halindeyiz ve vakaları dikkatle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Hızla dünyaya yayılan virüs Covid-19'dan daha tehlikeli önlem alınmazsa ölümcül hastalıklar çoğalabilir. Ölümcül olduğu belirtilen maymun çiçeği vakaları sonrası okulların tatil olması tekrar gündeme gelebilir.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT