Bu ilanla birlikte, Türkiye genelinde KPSS puan şartı olmaksızın farklı kadrolarda personel alımları başlıyor. Adaylar, İŞKUR'un kurum dışı kamu işçisi alımı ilanları bölümünde yer alan başvuru kılavuzlarına ulaşarak, başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Şartları ve Detaylar Başvuruda bulunacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı aranıyor. Başvurulara dair diğer genel koşullar ise şöyle sıralanıyor:

Kamu haklarından mahrum olmamak.
Sürekli çalışmaya engel teşkil edebilecek bir hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak.
Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezalarının seçenek yaptırımlara çevrildiği durumlar ve altı aydan az ceza gerektiren suçlar hariç, altı aydan fazla hapis cezası veya affa uğramış olsa dahi anayasal düzen ve devlet güvenliğine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, kaçakçılık gibi yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olmamak.
667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki terör örgütleriyle veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu belirlenen yapı, oluşum ya da gruplarla üyelik, mensubiyet ya da irtibatı bulunmamak.


Alım Yapılacak Kadrolar Bu alımlarda farklı pozisyonlarda istihdam sağlanacak. Güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, büro memuru, tekniker, teknisyen, şoför, öğretmen, çağrı merkezi personeli, beden işçisi, aşçı, aşçı yardımcısı, garson, bulaşıkçı, mühendis, teknik personel, zabıta yardımcı personeli, itfaiye yardımcı personeli ve bekçi gibi kadrolarda alımlar gerçekleştirilecek.

İllere Göre Kadro Dağılımı Personel alımları, Türkiye genelinde 37 şehirde yapılacak. İşçi alımı yapılacak iller şöyle sıralanıyor:

Marmara Bölgesi: İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Kocaeli, Düzce
Ege Bölgesi: Manisa, Afyon, İzmir, Muğla, Denizli, Aydın, Burdur
Akdeniz Bölgesi: Hatay, Mersin, Antalya, Isparta
İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Konya, Eskişehir, Kayseri, Yozgat
Karadeniz Bölgesi: Ordu, Çorum, Bolu, Zonguldak
Doğu Anadolu Bölgesi: Erzincan, Erzurum, Ardahan, Bingöl
Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır, Şanlıurfa
Diğer İller: Sivas, Van, Kahramanmaraş

Başvurular İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek ve adaylar ilanları burada takip edebilecek. Ayrıca, ilanların güncellenen detaylarına ve başvuru kılavuzlarına da İŞKUR üzerinden erişim sağlanabilecek.

Aksaray'da otobüs kazası: Çok sayıda ölü ve yaralılar var! Aksaray'da otobüs kazası: Çok sayıda ölü ve yaralılar var!

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT