Intermob, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı Intermob, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB’in 2024 yılı için açıkladığı İş Geliştirme Desteği başvurularının sonuçlandığını duyurdu. 
Bakan Kacır, Türkiye genelinde KOBİ'lerin güçlenmesi ve kalkınmanın hızlandırılması amacıyla verilen desteklerin kesintisiz sürdüğünü belirtti. 
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, toplamda 521 proje için 715 milyon TL destek sağlanacağı açıklandı.
Bakan Kacır, KOBİ'lerin Türkiye’nin ekonomik büyümesindeki rolüne dikkat çekerek, "Kalkınmanın motor gücü olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimize desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz. 81 ilimizde KOSGEB, girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya devam edecek" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 24 191210KOSGEB'in İş Geliştirme Desteği, özellikle üretim, yenilikçilik ve verimliliği artıracak projelere yönlendiriliyor. 
Kacır’ın açıklamasına göre, 2024 yılının ilk çağrısında verilen destekle, ülke genelindeki KOBİ'lerin sürdürülebilir büyüme sağlamaları hedefleniyor. Verilen desteğin, yerel ekonomilerin canlanmasına ve istihdamın artmasına katkı sunacağı da vurgulandı.
Destekten faydalanacak projeler arasında, teknoloji odaklı yatırımlar, dijital dönüşüm çalışmaları ve ihracat kapasitelerini geliştirme amaçlı projeler ön plana çıkıyor. Bakanlık, KOSGEB aracılığıyla sağlanan bu tür desteklerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini bildirdi.
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN