Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, kendisini bu göreve atayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek önümüzdeki dönemle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. 
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine Rektör olarak atanmış olmaktan gurur duyduğunu belirten Prof. Dr. Uzun, kendisini bu göreve atayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini bildirdi. 
Uzun, mesajında bu yüce görevi yerine getirirken Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz başta olmak üzere şehrin yöneticileri ve çalışkan insanlarıyla uyumlu bir çalışma ortamı yakalayacağıma inanıyorum ifadelerini kullandı. 
Uzun açıklamasının devamında; “Söz konusu görevimi îfa ederken, sorunlar ve zorluklarla da karşılaşacağımızı biliyorum. Ancak bu zorlukları; Osmaniye’mizin sahip olduğu yüksek gelişme potansiyeli, Osmaniyeli hemşerilerimizin örnek çalışma azmi ve kararlılığı ile devletimizin şehrimize ve üniversitemize sağlayacağı desteklerle aşacağımıza eminim. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin, ulusal ve uluslararası başarılara imza atan, mensuplarının devletine ve milletine yüksek aidiyet duygusuyla bağlı, ortak çalışma kapasitesi gelişmiş ve ekip ruhunun belirleyici bir unsur haline geldiği bir üniversite olması en büyük hedefimizdir. Bu şuur içerisinde, millî kültürümüzün sahip olduğu yüksek medeniyet anlayışını kendimize rehber alarak, aramızdaki her türlü farklılıkları ayrılıklara vesile olan unsurlar değil, birer zenginlik kaynağı olarak gören düşünceyi kendimize ilke edineceğimizin de bilinmesini isterim. Yunus Emre’nin bize tavsiye ettiği “Yaratılanı sev, yaradan’dan ötürü.” düsturu, görevde bulunduğumuz süreç içerisinde daima rehberimiz olacaktır.” İfadelerini kullandı. 

Destanıyla ünlü Türk Bilgesi Korkut Ata’nın adını taşıyan üniversiteyi Türk-İslam dünyasının ve dünyanın bilimsel cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını aktaran Rektör Uzun; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılını idrak edeceğimiz 2023 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu küresel ve milli hedefe uygun biçimde, büyük Türk bilgesi Korkut Ata’nın adını taşıyan bu kutlu yuvayı, başta Türk-İslam dünyasının ve giderek dünyanın bilimsel cazibe merkezlerinden birisi haline getirme gayretimiz görev süremizce yorulmadan, yılmadan artarak devam edecektir. Büyük düşünür Mevlana’nın hiç eskimeyen sözlerindeki gibi, düne ait her şeyin dünle birlikte yok olduğunu kabul edip, yeni günde yeni şeyler söylemenin gerekliliğine inanarak yola çıkmış olmanın da heyecanını sizlerle paylaşmaktan  büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bizlere düşen, bu yüksek kapasiteyi, sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerimiz ile evrensel bilimin ortaya koyduğu akademik ilkeler ile birleştirerek birlik ve beraberlik içerisinde harekete geçirme noktasında canla başla çalışmak olacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun.” açıklamasını yaptı. 
OKÜ
 

Editör: Haber Merkezi