Osmaniye 100. Yıl Spor Kulübü'nün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlediği Kicboks kuşak sınavında 200 sporcu bir üst kuşağa geçmenin heyecanını yaşadı. Velilerinde katıldığı terfi sınavında başarılı olan sporcular sertifikaları ve kuşakları verildi.


Milli Antrenör-Hakem Kenan Karık, sınavın geniş katılımla gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Osmaniye'mizin görünen bu tablosu gerçekten takdir edilecek bir tablo. Halkımız ve gençlerimiz bu spora karşı ciddi bir ilgi gösteriyor ve buda benim Osmaniye'mizin yüzünü güldüren bir manzara. Bugün 100. Yıl Kick Boks Spor Kulübü 1. Gurup Kuşak Sınavı yapıyoruz. Sporcularımız Avrupa ve Dünya Şampiyonluğuna gönderdiğimiz çok başarılı sporcularımız. Bugünkü sınavımıza giren çocuklarımızda bizim alt yapımız. Gelecekte yapılacak olan şampiyonalarda Osmaniye'yi temsil edecek sporcular. Katılımın çok yüksek olmasından dolayı çok sevinçliyim. Sporcularımız bir üst kuşağa terfi ettiler. Kuşaklarımız sarı, yeşil, mavi, kahverengi, açık kahverengi ve turuncu olarak altı kuşağımız var. Bu kuşaktan sonra siyah kuşağa terfi ediyorlar ve profesyonel sporcu olmaya adım atıyorlar. 100. Yıl Kick Boks Spor Kulübü ve Halk Eğitim Kulübümüzün büyük başarısıdır. Öncelikle Halk Eğitim merkezi Müdürümüz İbrahim Mete ve yardımcısı Erdal Kırıkkanat'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.
Sporcuların üç aylık çok zorlu bir çalışmanın neticesinde sınava girip kuşak terfi ettiklerini belirten Karık, "Her üç ayda periyodik olarak değişimler meydana geliyor. Sporcu emeğinin karşılığını almadan bu kuşak verilmiyor ve emeğinin karşılığı gerçekten alıyorlar. Kuşaklarda sporcularımızın başarılarının bir simgesi olmuş oluyor" diye konuştu.
Sporcuların beyaz kuşakla çalışmalara başladığını belirten Antrenör Kenan Karık, amatör guruptaki kuşakları alan sporcuların son olarak siyah kuşakta birden başlayıp 10 Dan'a kadar usta sporcu seviyesine yükseldiklerini söyledi.
Yaklaşık dokuz aydır antrenmanlara katılan ve Turuncu kuşağa terfi eden minik Kiçk Bokscu 8 yaşındaki İlknur Kahrıman ise çok heyecanlı olduğunu ve ilerde şampiyonluk madalyaları almayı hedeflediğini söyledi. Ümit Kahrıman

Osmaniye Akdenizspor U15, grup şampiyonu oldu Osmaniye Akdenizspor U15, grup şampiyonu oldu

Editör: Haber Merkezi