OSMANİYE'DE 07 EYLÜL 2024 CUMARTESİ GÜNÜ VEFAT EDENLER OSMANİYE'DE 07 EYLÜL 2024 CUMARTESİ GÜNÜ VEFAT EDENLER

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergilendirmede adalet ve etkinliğin artırılması için akaryakıt pazarında rekabet eşitliğini sağlamak bu anlamda kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek için çalışması yürüttüklerini belirtti.
Yeni bir sistem üzerinde çalışma yürütüldüğünü aktaran Bakan Şimşek “Yeni uygulama ile akaryakıtın büyümesinde, satış işlemlerinde vergi sorumluluğunu sağlamak ve denetim etkinliğini artırmak amacıyla akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihazlara plaka bilgilerinin otomatik olarak hesaplanması için bir takip sistemi kurulacaktır. Bu sistem, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından devralınacak ve 1 Ocak 2025'te uygulanacaktır” dedi.
Şimşek, "Darphane tarafından çözülen sistemle, akaryakıt alıcılarında yapılan satışlarda araç plakaları yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak güvenli şekilde gönderilecek. Uygulamanın başlamasıyla birlikte araç plakalarının manuel kullanımı mümkün olmayacak." dedi. 
Şimşek, Türkiye'de 2,5 milyon vergi mükellefinin 8 milyon taşına sahip olduğunu ve bu taşıtların 2,5 milyon özel sürücüye ait taşıt tanıma görevlisini kullandığını belirtti.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN