Antalya’da düzenlenen Eksposhoes Ayakkabı, Saarciye ve Moda Fuarı’nda, kadın girişimci Hilal Cemre Gökçe tarafından tasarlanan mineral taşlarla üretilmiş terlik ve sandaletler büyük ilgi gördü. Akik, dumanlı kuvars, ametist gibi farklı mineral taşlarla hazırlanan terlik ve sandaletler, hem yerli hem de yabancı marka sahiplerinin dikkatini çekti.

Mineral Tas Sifali Terlik Antalya3

REFLEKSOLOJİ VE LİTOTERAPİYİ BİRLEŞTİREN ŞİFALI TASARIMLAR
Hilal Cemre Gökçe, refleksoloji ve litoterapi alanında yaptığı araştırmalar sonucu yaklaşık iki yıl önce mineral taşları terlik tabanına yerleştirerek seri üretime başladı. Refleksolojiyi, “Vücudun kendini iyileştirme yetisini harekete geçiren bir teknik” olarak tanımlayan Gökçe, bu yöntemi litoterapi ile harmanlayarak “şifa” adını verdiği terlik ve sandalet koleksiyonunu oluşturdu.

Mineral Tas Sifali Terlik Antalya2

Isparta’da yıllık 400 ton mantar üretiliyor Isparta’da yıllık 400 ton mantar üretiliyor

İLK İHRACATINI KAFKASYA’YA YAPTI
Gökçe, ilk ihracatını Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan’a gerçekleştirdi. Şu anda Türkiye pazarında da medikal sektördeki firmalarla görüşmeler yapan girişimci, “Ayaktan başa sağlık” sloganıyla ürünlerini daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyor.

Mineral Tas Sifali Terlik Antalya1

FARKLI TAŞLARLA FARKLI ETKİLER
Gökçe'nin ürünleri arasında kaplan gözü, sitrin, aventurin, rodonit, kristal kuvars, jasper gibi taşlarla hazırlanan modeller bulunuyor. Gökçe, mineral taşlarla kullanıcıların sakinlik, topraklanma ve enerji gibi geri bildirimlerde bulunduğunu belirtti. Yakın zamanda ayakkabı tasarımlarını da bu taşlarla üretmeyi planladığını ekleyen Gökçe, sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı fuarda tanıtım yapma şansı bulduğunu belirtti.

Kaynak: AA