Hizbullah açıkladı:  İsrail'in Seçkin Askerlerine Ağır Darbe Hizbullah açıkladı: İsrail'in Seçkin Askerlerine Ağır Darbe

İsrail, Lübnan'a yönelik kara harekatı başlattı ve hava saldırılarına da hız kesmeden devam ediyor. Hizbullah, İsrail askeri mevzilerini hedef alarak sınırdan sızan İsrail güçlerini geri çekilmeye zorladıklarını bildirdi. Son gelen bilgilere göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 127'si çocuk olmak üzere toplamda 1.974 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İsrail ordusu, çatışmalarda sekiz askerinin öldüğünü duyurdu. Beyrut'ta bulunan Hizbullah’a ait bir sağlık merkezine düzenlenen saldırının ardından, bugün Lübnan’ın güneyindeki Bint Jbeil belediye binasına hava saldırısı yapıldığı ve bu saldırıda 15 Hizbullah üyesinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 25 kasabada yaşayanlara yeni tahliye uyarıları yayınlarken, Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Sa'sa yerleşimine roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. Dahiye bölgesinde ise birçok mahalleye gerçekleştirilen hava saldırılarında, bir Lübnan askeri yaralandı ve üç Lübnan askeri hayatını kaybetti.

Ayrıca, Lübnan ordusu, İsrail’in bombardımanları nedeniyle yerlerinden edilen birçok insanın olduğunu aktardı. Hizbullah, Adaisseh kasabasına sızan İsrail güçleriyle çatışarak onları geri çekilmeye zorladığını bildirdi ve sınırın karşısındaki Misgav Am’da büyük bir piyade gücünü hedef aldıklarını açıkladı.

Hizbullah’ın medya şefi Muhammed Afifi, Beyrut’un güneyinde düzenlediği basın toplantısında, "İsrail'i püskürtecek kadar güçlü olduğumuzu biliyoruz" dedi. Afifi, çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü ve bunun yalnızca bir başlangıç olduğunu belirtti.

Lübnan'da, 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda, İsrail’in gerçekleştirdiği yüzlerce hava saldırısı sonucunda yüz binlerce kişi yerinden edildi. Ülke genelinde yaşanan bu zorunlu göç, Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru sürerken, 100 binden fazla kişinin de Suriye'ye geçtiği bildiriliyor.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT