Ağır hasarlı bina yıkmak için gittiler, tarihi tünel buldular Ağır hasarlı bina yıkmak için gittiler, tarihi tünel buldular

Instagram'dan önemli karar o yaşın altındaki kişilerin hesapları gizli kalacak. Uzun zaman konuşulacak olan karar için sosyal medya hesabı Instagram son noktayı koydu.
16 yaşından küçük kişilerin hesapları gizli hale geliyor. Instagram’ın çözülemeyen yaş sorunu olarak bilinen bu duruma son noktayı koymuş gibi görünüyor.

Sosyal medyada hemen hemen herkesin kullandığı uygulama olan Instagram, gündeme gelen yaş tartışmalarına ilişkin harekete geçti. Bu karara göre artık 16 yaşından küçük olan kişilerin hesapları varsayılan olarak gizli oluyor. Öte yandan reklamverenler de yalnızca yaş, cinsiyet ve konuma göre filtreleme yapıyor.

Çocuk yaştaki kullanıcıları korumak adına getirilen bu yeni kısıtlama aslında bir süredir konuşulan bir konuydu. Instagram 2019 yılından bu yana farklı düzeyde kısıtlamalar getirse de istenilen randımanı alamıyordu. İşte bu konuya son noktayı koymak amacıyla verilen bu karar, küçük yaştaki kullanıcıların zarar görmesini engellemeyi hedefliyor.

16 yaşından küçük hesaplar bunu uygulamaya kayıt olurken belirttiklerinde, hesapları otomatik olarak gizli oluyor. Daha sonra kullanıcılar zamanla bunu düzenleyip hesaplarını herkese açık hale getirebilecek.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT