OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, ŞEHİT AİLELERİNİ YALNIZ BIRAKMIYOR OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, ŞEHİT AİLELERİNİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Osmaniye’de TOKİ’nin deprem konutları yapımı ile diğer özel sektör inşaatları devam ederken sektör temsilcileri bu inşaatlarda çalışacak eleman bulmakta güçlük çekiyor.
TOKİ’nin Osmaniye’de deprem konutları yapımında çalıştırdığı elemanlara, yapığı iş yüküne göre aylık 30 ile 50 bin lira aralığında ödeme yaptığı belirtiliyor.
Makul fiyatlara rağmen inşaat sektöründe eleman sıkıntısı ülke genelinde olduğu gibi Osmaniye’de de gözle görülür bir şekilde hissediliyor.
Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektöründe 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketinin ardından daha yoğun bir döneme girildi. Hem deprem bölgesinde hem de diğer noktalarda süren inşaatlarda ise çalışacak eleman bulma sorunu yaşandı.
İnşaat işçilerine aylık en az 70, en fazla da 150 bin liranın verildiği iller olmasına rağmen sektör temsilcileri, kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşadıklarını söylüyor.
Kalıpçı, kule vinç operatörü, elektrik, su, sıva ve boya ustası gibi birçok meslek grubunda artık usta-çırak ilişkisi kalmaması eleman sorunlarını da beraberinde getirdi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN