Antalya'da Jandarmadan Tütün Operasyonu Antalya'da Jandarmadan Tütün Operasyonu

Antalya'nın Serik ilçesinde inşaat işçilerinin kaldığı konteynerlerde çıkan yangın, büyük paniğe yol açtı. Gökyüzünü kaplayan kara dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülürken, işçilerin dumanları erken fark edip konteynerleri tahliye etmesi olası bir faciayı önledi.

Yangın Kısa Sürede Kontrol Altına Alındı
Yangın, Serik ilçesi Orta Mahalle Belek Caddesi üzerindeki bir inşaat şantiyesinde meydana geldi. İnşaat işçilerine ait konteynerde başlayan yangın, vatandaşlar tarafından fark edilerek 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, konteynerde ciddi maddi hasar oluştu. Yangının, elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

İşçiler Facianın Eşiğinden Döndü
Olay anında konteynerde bulunan inşaat işçisi Eser Dayan, yangını ilk fark edenlerden biri oldu. Dayan, "Yangın çıktığında hemen arkadaşımı uyararak şalterleri indirmesini söyledim. Yangın bizim konteynerin altında çıktı. Çantalarımızı aldık ama geri dönemedik. Üzerimize bir şey bile almadan dışarı çıktık. Bugün pazar olduğu için birçok işçi konteynerdeydi, büyük bir faciadan kıl payı kurtulduk" ifadelerini kullandı.

İncelemeler Devam Ediyor
Olay sonrası itfaiye ve güvenlik ekipleri yangının çıkış nedenine dair inceleme başlattı. İlk bulgulara göre, yangının elektrik kontağından kaynaklandığı düşünülüyor.

Kaynak: İHA