Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Gıda Güvenliği Gıda İsrafı, Sağlıklı Beslenme, Gıda Hijyeni ve Su Verimliliği” konulu eğitimler devam ediyor.
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Merkez ve Köy okullarında “Gıda Kahramanı” sloganı ile eğitimler veriliyor.
İl Müdürü Erdem Kolabaş, yaptığı açıklamada, Bakanlığın strateji planı kapsamında verilen eğitimleri önemsediğini belirtti.


Eğitimler hakkında bilgi veren Kolabaş, “Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilerin güvenilir gıda, gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, gıda kayıpları, israf, su verimliliği ve su tasarrufu konularında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetlerimize Milli eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızda devam edilecektir” diye konuştu.
Kolabaş, eğitimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

26 yıl sonra samanlıkta bulundu 26 yıl sonra samanlıkta bulundu

Editör: Haber Merkezi