Tatil için kardeşinin yanına gitti, eniştesini öldürdü Tatil için kardeşinin yanına gitti, eniştesini öldürdü

Ehliyet ve araç sahiplerini yakından ilgilendiren düzenleme yürürlüğe giriyor. Trafik güvenliğini arttırmak ve trafik akışını iyişleştirmek amacıyla İçişleri bakanlığı, hız limitlerini yeniden belirliyor.

Bayram sonrası açıklanacak nihai kararlar eşliğinde önceki düzenlemelerde bazı bölgelerde hız sınırları arttırılmış İstanbul-Ankara otoyollarında hız sınırları 120 km/s'den 130 km/s'ye yükseltilmişti. Yeni düzenleme ile birlikte hız limitleri belirlenecek
1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, bazı otoyollardaki hız sınırları yeniden belirlenmişti. Edirne-İstanbul (Avrupa Otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus ve Tarsus-Şanlıurfa kesimleri) ve Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir ve İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarında hız sınırı 120 km/s'den 130 km/s'ye yükseltilmişti.

Ayrıca, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı ve Ankara-Niğde otoyollarında ise hız sınırı 120 km/s'den 140 km/s'ye çıkarılmıştı.
Türkiye'de yeni otoyolların hizmete girmesiyle birlikte hız sınırları yeniden düzenlenmesi tekrar gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı, yeni bir düzenlemeye gidileceğini açıklayarak, yolların durumuna göre Türkiye genelinde standart bir uygulama yerine, her yolun kendine özgü hız limitlerinin belirlenebileceğini açıklandı.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT