Osmaniyeli yüzücüler, proje liginde başarı elde etti Osmaniyeli yüzücüler, proje liginde başarı elde etti

Özden Halı Saha tesislerinde hakem Çetin Tekin`in yönettiği karşılaşmada, bayanlar erkeklere 5-3 mağlup oldu.

Özellikle kenar bölgelerdeki Karaboyunlu, Mimar Sinan, Yunus Emre ve Baş Mahallelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte tespit edilen 13-18 yaş grubu 30 kız çocuğu ile oluşturulan futbol takımı eğitimlerine Korkut Ata Üniversitesi kapalı spor salonu ve çim futbol sahasında devam ediyor.

"Haydi Kızlar Spora" projesi ile daha önce sosyal ve sportif etkinliklere katılma şansı bulmayan kız çocuklarına, proje süresince Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi eğitmenlerinden profesyonel yardım alarak, futbol eğitimi verildiğini aktaran Beden Eğitimi Öğretmeni ve Antrenör Feyza Acar, "Projemiz ile kız çocuklarımızın hem eğitimlerine destek verebilme adına hem de onlara sosyal olarak spor aktiviteleri yaptırıyoruz. Bu Projeye Korkut Ata Üniversitesinden takım hocası olarak destek veriyorum." dedi.

Projeye kapsamında eğitimlerin 6 aydır sürdüğünü ve 22 lise öğrencisinin katıldığını aktaran Acar, "Bu kızlarımızın ilk müsabakaları daha önce böyle bir karşılaşmaları olmadı. Kızlarımıza futbolu öğretmek çok kolay değil de müsabakayı da ilk kez yapınca tabii ki biraz heyecanları var. Daha öğrenecekleri var ama yinede çok güzel bir karşılaşma oldu." şeklinde konuştu.

Acar, "Çocuklarımız spor yaparak hem toplumla kaynaşarak hem de katılacağı bu tür etkinlikler yardımı ile sosyalleşiyorlar. Ayrıca spor aktiviteleri kapsamında yapılan gezilerle kız çocuklarımız başka insanlarla ve kültürleri ile tanışma fırsatı buluyorlar. Çalışmalarımız çok güzel geçiyor. Proje sonunda başarılı öğrencilerimize lisans çıkartarak profesyonel spora kazandırılacağız." dedi.

Bayan ve erkek futbol takımının karşılaşmasını, 3. Sınıf Emniyet Müdürü ve Proje Koordinatörü Süleyman İmrence, polis memurları ve sporcuların aileleri izledi. İbrahim Emül

Editör: Haber Merkezi