Hatay’ın Samandağ ilçesi Yaylıca Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik serasında üretim yapan Aladdin Aslan, 320 ağaçla can eriği yetiştiriyor. Mart ayında başlayan hasat, nisan ayında da tüm hızıyla devam ediyor. Soğuk havaların etkisini ısıtma sistemiyle atlatan üretici, verimden memnun.
KİLOSU 500 TL’DEN YURT DIŞINA SATILIYOR
Kış aylarında örtü altında yetiştirilen can eriği, yüksek kalitesi sayesinde kilogramı 500 TL’den İngiltere, Almanya ve Danimarka gibi ülkelere ihraç ediliyor. Üretici Aladdin Aslan, örtü altı üretimin avantajlarına dikkat çekerek diğer çiftçilere de bu yöntemi tavsiye etti. "Şu anda can eriği hasadı yapıyoruz. Bu sene soğuklardan dolayı sıkıntı çektik ama çok şükür atlattık," diyen Aslan, ihracat sayesinde ürününün değer kazandığını vurguladı.
GENÇLERE TARIM ÇAĞRISI
Aslan, üretimden memnun olduğunu belirterek, "Ben isterdim ki köyümde 50 tane daha böyle sera olsun. Gençlerimiz başka şehirlere gitmek yerine toprakla buluşsunlar," ifadelerini kullandı. Bu sezon yaklaşık 1,5 - 2 ton ürün beklediğini dile getirdi.
13 YILLIK TECRÜBE: “ÜRÜN KALİTESİ SÜPER”
Üretici Emel Aslan da ürün kalitesine dikkat çekti: "Hasat şükürler olsun iyi gidiyor. 13 yıldır erik üretimi yapıyoruz. Bu yıl beklentimiz çok değildi ama yine bin şükür iyi. Ürün kalitesi çok iyi, süper. Herkese eriğimizden tüketmeyi öneririm," diyerek emeğin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti