Sendika tarafından yayımlanan açıklamada, özellikle son bir yıldır artan şiddet ve katliamlar neticesinde Filistin’deki halkın yaşadığı zorluklara dikkat çekildi ve bu trajik olaylar karşısında dayanışma mesajı verildi.

Osmaniye Hak-İş İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Şube Başkanı Mustafa Kemal Taş, açıklamada Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

“Filistin’de İnsan Hakları Dramı Yaşanıyor”

HAK-İŞ tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkının sadece kendi bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini değil, tüm insanlığın onur mücadelesini temsil ettiği belirtilerek, Filistin halkının yanında olmanın bir insanlık görevi olduğu ifade edildi.

Osmaniye Hak-İş İl Başkanı Mustafa Kemal Taş, Filistinlilerin onurlu mücadelesine desteğin süreceğini dile getirdi.

Taş, açıklamasında şunları kaydetti: “Filistin’de bir insan hakları dramı yaşanmakta olup, özellikle Gazze’de insanlık tarihinin en acımasız katliamlarından biri gerçekleşmektedir. İsrail, Gazze'yi adeta bir açık hava hapishanesine çevirmiş, uluslararası hukuku çiğneyerek ağır insan hakları ihlalleri yapmaktadır. Filistin halkının mücadelesi, insanlığın ortak mücadelesi olmalıdır.”

OSMANİYE’DE BİR ÖĞRENCİNİN ASKER OLMA HAYALİ GERÇEK OLDU OSMANİYE’DE BİR ÖĞRENCİNİN ASKER OLMA HAYALİ GERÇEK OLDU

“Siyonist İsrail Tarihe Kara Bir Leke Olarak Yazılacak”

Açıklamada, HAK-İŞ Konfederasyonu, İsrail’in Filistin ve Gazze’de yürüttüğü saldırıları en sert şekilde kınadığını ifade etti. Konfederasyon, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırıların birinci yıl dönümünde İsrail’in işlediği suçların tarihe kara bir leke olarak yazılacağını vurguladı. Ayrıca, saldırılar sonucunda 41.000 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 10 binden fazlasının kaybolduğu, binlercesinin ise yaralandığı belirtildi.

Filistinli sivillerin yanı sıra, sağlık görevlileri, gazeteciler ve BM personelinin de saldırılar sırasında hayatını kaybettiği ve birçok ibadet yerinin, okulun ve hastanenin de saldırıya uğradığı kaydedildi. HAK-İŞ, bu saldırılar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, İsrail yöneticilerinin uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanmasını talep etti.

“Uluslararası Toplum Harekete Geçmeli”

HAK-İŞ, Filistin’deki saldırılara ve ihlallere karşı, Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve insan hakları kuruluşlarının harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekti. HAK-İŞ Konfederasyonu, özellikle İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini, Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını ve yerlerinden edilen sivillerin geri dönmesine yönelik adımların atılmasını talep etti.

“Özgür ve Bağımsız Filistin Devleti İçin Mücadelemiz Sürecek”

HAK-İŞ, Kudüs’ün başkent olduğu özgür ve bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması hedefine bağlılıklarını yineledi. HAK-İŞ Konfederasyonu, Gazze’deki ablukanın kaldırılması, yasa dışı yerleşimlerin durdurulması, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların önlenmesi ve Kudüs’ün tarihi statüsünün korunması için uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

Açıklamanın sonunda, Osmaniye Hak-İş İl Başkanı Mustafa Kemal Taş, Filistin halkının mücadelesine desteğin süreceğini vurguladı ve HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Filistin halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğini belirtti. Taş, “Filistin halkının bağımsızlık mücadelesi, insanlığın ortak davasıdır. Yaşasın özgür ve bağımsız Filistin, yaşasın HAK-İŞ!” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bu çağrısı, dünya genelindeki tüm sendikal hareketlere de Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olmaları için bir davet niteliği taşıyor.

Muhabir: ÜMİT KAHRAMAN