Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ve TBMM'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor.

Bugün "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği" ile başlayan kutlamalar kapsamında, TBMM bahçesi çocukların eğlencesine ev sahipliği yapıyor. Eğitici ve eğlendirici bilim stantları, belirlenen temalar doğrultusunda çocuk bahçesinde yer aldı.

24 NİSAN'DA BİRİNCİ MECLİS'İN RUHU YENİDEN HAYAT BULACAK
Bakanlık, bu yıl Birinci Meclis'teki etkinliklere yeni bir boyut kazandırdı. 24 Nisan'da düzenlenecek etkinlikte, 115 çocuk, tarihi Birinci Meclis binasında 23 Nisan 1920'deki ilk oturumun atmosferini özel kıyafetlerle yeniden yaşatacak. Oturumda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Sinop Mebusu Şerif Bey'in, en yaşlı üye olarak Meclis Başkanlığına seçildikten sonra yapacakları açılış konuşmaları yer alacak.

Akdeniz Belediyesi'nde, Yaşar Kemal Parkı yenileniyor Akdeniz Belediyesi'nde, Yaşar Kemal Parkı yenileniyor

Öğleden sonra öğrenciler, Türk milletinin bin yıllık tarihi serüveni ve gelecek vizyonunu "2071 Meclis Oturumu"nda tartışacak.

1.Meclis'te saat 15:00-16:00 arasında gerçekleştirilecek 2. Oturumda Meclis Başkanı olarak Osmaniye Saimbey Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Melisa Yalman liderlik edecek.

Osmaniye'nin güçlü temsilcisi olan Melisa Yalman, Meclis Başkanı olarak 2. Oturumu yönetecek ve sırasıyla Faruk Alkan (Hatay), Elif Naz Köstere (Edirne), Ensar Sevilen (İzmir), Özge Elitaş (Elazığ), Furkan Alp Çelebi (Giresun), Alper Pakyardım (Kahramanmaraş), Elif Şimşek (Sakarya), Uluç Şakrar (Balıkesir), İrem Hamamcıoğlu (Bitlis) ve Kerem Vardar (İstanbul) öğrenci milletvekillerine söz hakkı verecek. Bu öğrenci milletvekilleri, 2071 yılında ülkemizin milli, manevi, kültürel değerlerinin yanı sıra sanayi ve teknoloji alanlarında neler başarabileceğini vurgulayacaklar.

Haber: Ali CİHANGİR

Editör: Haber Merkezi