Depremzedeler için satışa çıkardı Depremzedeler için satışa çıkardı

Osmaniye Merkez ve ilçeleri Bal Üreticiler Birliği 1. olağan genel kurulu toplantısı birlik binasında yapıldı.
İl Tarım Müdürlüğü Temsilcileri Salih Karaküçük ve Rauf Koç’unda katıldığı genel kurulda, çoğunluk sağlandıktan sonra divan başkanlığına birlik üyelerinden Üzeyir Kekik divan başkan yardımcılığına Ahmet Yumşak, katipliğe Tufan Kuruldak oy tasnifçiliğine Harun Reşit Karabağ oy birliği ile seçildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından diğer gündem maddelerine geçildi. Faaliyet raporunu okunmasının ardından, kısa bir konuma yapan Birlik Başkanı İsmet Topal yaptığı konuşmasında, “Bilinçli bir şekilde arıcılık yapmak için, Osmaniye Merkez ve ilçeleri bal Üreticiler Birliği birliğine İl ve İlçemizin ihtiyacı olduğu düşünülerek Osmaniye Merkez ve ilçeleri bal Üreticiler Birliği birliğini 27 güzel yürekli yiğit arkadaşlarımızla birlikte kurmak nasip oldu. Böylece İl ve ilçelerimize bir kurum kazandırılmıştır. Bal Üreticiler Birliğinin kurulmasına öncülük ederek başlattığımız çalışmalarla arıcılarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması yönünde 2023 yılında birliğimizin kurulmasından itibaren yaptığımız çalışmalardan bu güne kadar arıcılarımıza kovan, petek, beleme şekeri ve diğer ekipman destekleri vererek yeni yeni arıcı yetişmesine ve arıcılığın gelişmesine olumlu katkılarda bulunduk. İnşallah birlik olarak bölgemizde il ve ilçelerimizde her zaman sahada olacağız, arıcılarımızın bütün sıkıntıları ile yakından ilgilenerek, bilimsel ve teknik olarak, ucuz girdi maliyetleri ile kaliteli, sağlıklı, pazar değeri yüksek arı ürünleri ve bal üreteceğiz.” dedi.
Yapılan seçim sonucunda Osmaniye Merkez ve ilçeleri bal Üreticiler Birliği Yönetim kurulu Asil üyeliklere İsmet Topal, Üzeyir Kekik, Ahmet Yumşak, Halil Oğulcan, Halil Torun, Saim Kırtürk ve Harun Bakır, denetim kurulu asil üyeliklerine de Bahadır Gök, Mahmut Sail, İdris Saçak seçildi.

Editör: Haber Merkezi