Mahsur kalan gençlere deniz polisi can simidi oldu Mahsur kalan gençlere deniz polisi can simidi oldu

Osmaniye Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından dolayı kent merkezinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında klima ve genel temizlik denetimi yaptı.
Kliması çalışmayan araçların sürücülerine uyarılarda bulunan ekipler, araçların genel temizliği hakkında da sürücülere bilgiler verdi.
Osmaniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde Zabıta Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin destekleriyle kent genelinde şehir içi hizmet veren toplu taşıma araçlarında klima denetimi gerçekleştirildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların daha rahat seyahat edebilmeleri için gerçekleştirilen denetimler de Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve çağrı merkezine gelen şikâyet konuları da değerlendirildi.


Bu kapsamda hizmette olan toplu taşıma araçlarını tek tek durduran ekipler, araç içerisine girerek klimaların çalışıp çalışmadığı kontrol etti. Araç içerisinde yapılan kontrollerin ardından kliması zayıf çalışan ya da araç içerisindeki soğutma fanlarının bazılarında sorun olduğu tespit edilen araçların şoförlerine sorunların giderilmesi noktasında uyarılarda bulunuldu. Ayrıca denetimlerde toplu taşıma araçlarının genel temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı da kontrol edilirken, deforme olmuş koltuklar ile araç içerisinde yolculara engel olabilecek kusurlar araç sürücülerine bildirildi.
Öte yandan ekipler, vatandaşların toplu taşımları daha rahat bir şekilde kullanabilmeleri için kent genelinde yapılan denetimlerin devam edeceğini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi