Osmaniye'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Mithatpaşa İlkokulu'nda süren etkinliklerde konuşan Milli Eğitim Müdürü aydın Albak, çocukların bayramını kutladı.


Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılına ulaşmanın heyecanının, sevinç ve coşkusunun yaşandığını ifade eden Albak, şunları kaydetti:
“23 Nisan, bir milletin küllerinden doğuşunun cümle âleme ilanıdır. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemizin, milletimizin, dünyanın, insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı heyecan ve sevinçle kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincinde olmalıyız. Biliyoruz ki bugün milletlerarası ilişkilerde; egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından etkili ve güçlü bir şekilde kullanılmaktadır. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi; bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte, küresel düşünüp yerel hareket edebilen karakterde yetiştirebilme sorumluluğu üzerimizdedir. Onlara iyi bir eğitim vermek, sağlıklı bir çevrede büyümelerini sağlamak ve değerlerimizi aşılamak, bizim en önemli görevimizdir. Çünkü güçlü ve bilinçli bir nesil, gelecekteki zorlukların üstesinden gelmek için gereklidir. Bu duygu ve düşüncelerle; 104 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclis'i emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, dâvâ arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor; başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, bayramın aziz milletimize ve tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum”


Konuşmalardan sonra öğrenciler, halk oyunları gösterisi düzenledi, şiirler okudu, oyunlar oynadı.
Vali Erdinç Yılmaz, tören sonunda çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Depremde hayatını kaybeden 5 öğrenci için 200 fidan dikildi Depremde hayatını kaybeden 5 öğrenci için 200 fidan dikildi

Editör: Haber Merkezi