Osmaniye “Cumhur ittifakı” dedi

Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği seçimleri tüm ülkede olduğu gibi Osmaniye’de gerçekleştirildi. Osmaniye’den meclise gönderilen 4 milletvekilliğini 2`sini AK Parti, 1’ini MHP ve 1`ini de CHP kazandı.

15.05.2023 01:14:00 0
Osmaniye “Cumhur ittifakı” dedi

Türk halkı tarihinin en kritik seçimlerinden biri için sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti.

Kimi hasta yatağından kalktı geldi, kimi ise tekerlekli sandalyeyle milli iradenin tecelli etmesi için sandık başına geldi.

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Bazı vatandaşlar ise 14 Mayıs Genel Seçimleri için oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği seçimleri tüm ülkede olduğu gibi Osmaniye’de gerçekleştirildi.

Yapılan seçimler sonucunda, Osmaniye’den meclise gönderilen 4 milletvekilliğini 2`sini AK Parti, 1’ini MHP ve 1`ini de CHP kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli yeniden Osmaniye Milletvekili olarak seçilirken, AK Parti Osmaniye Milletvekili adaylarından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile eski İl Başkanlarından Seydi Gülsoy vekil olarak Ankara`ya gidiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Osmaniye Milletvekili olarak TBMM’ye gidecek kişi ise Dr. Asu Kaya Gedik oldu. Yani Osmaniye’den 3 Cumhur ittifakı, 1 Millet ittifakı milletvekili çıkarmış oldu.

Osmaniye’de 387 bin 328 seçmen, bin 172 sandıkta oy kullandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti yüzde 32.85, MHP yüzde 28.93, CHP yüzde 17,17, İyi Parti 12,82 oranında oy aldı. İttifaklarda ise oy dağılımı Cumhur İttifakı yüzde 64.47, Millet İttifakı yüzde 30, Emek İttifakı yüzde 2.29, Ata İttifakı ise yüzde 1.66 oy şeklinde oluştu.

Halkın yüzde 88 katılım gösterdiği ve sabah 8.00’da başlayan oy kullanma işlemleri akşam 17.00’da sona erdi.

Bu arada, yatalak hastalar ile sandık başına gidemeyecek durumda olanlara ise Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’nden ekipler yardımcı oldu. 
Oy kullanma işleminde 65 yaş üstü vatandaşlara öncelik tanınırken, sandık görevlilerinden yardım talebinde bulunan vatandaşlara da oy kullanma işlemi anlatıldı.
Kent genelinde oy kullanma işlemleri sakin bir ortamda gerçekleşirken herhangi bir asayiş olayı yaşanmadı.

Sonuçların belli olmaya başlamasıyla birlikte AK Parti İl Binası önünde toplanan Partililere seslenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Osmaniye'de Cumhur İttifakı'nın ezici çoğunlukta olduğunu buradan görüyoruz. Biz Osmaniye ile gurur duyuyoruz." dedi.

Derya Yanık, AK Parti İl Başkanlığı binasında yaptığı konuşmada, seçimleri Osmaniye olarak güzel bir şekilde tamamladıklarını ve sandıklardan güzel sonuç aldıklarını söyledi.

Asıl işlerinin seçim bittikten sonra başlayacağını belirten Yanık, “Asıl işimiz sizinle yarından itibaren başlıyor. Osmaniye'mize hizmet etmek, Osmaniye'mizin ihtiyaçlarını görmek için bütün teşkilatımızla, Cumhur İttifakı ile Osmaniyeli hemşerilerimizle beraber 'Osmaniye Yüzyılı'nı başlatıyor olacağız. Osmaniye'de Cumhur İttifakı'nın ezici çoğunlukta olduğunu buradan görüyoruz. Açılan bütün sandıklarla beraber böyle de gidecek inşallah. Biz Osmaniye ile gurur duyuyoruz. Allah Osmaniye'mizin bize olan sevgisini daim etsin ve bu coşkuyla 5 yıl boyunca halkımızla, Cumhur İttifakı ile beraber, önümüzdeki süreçte hem Türkiye hem Osmaniye Yüzyılı için çalışacağız.” diye konuştu.

Haber Merkezi