OKÜ’de, sağlıkta kariyer yolculuğu konuşuldu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından "Sağlıkta Kariyer Yolculuğu" başlıklı konferans düzenlendi.

Güncel 19.12.2023 12:05:00 0
OKÜ’de, sağlıkta kariyer yolculuğu konuşuldu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından "Sağlıkta Kariyer Yolculuğu" başlıklı konferans düzenlendi.
OKÜ Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleşen konferans, sağlık sektöründe liderlik rolünü üstlenen profesyonelleri bir araya getirdi. 
MedData Eğitim Müdürü Serkan Baştuğ ve Gazi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Alper Ertem, fakülte öğrencileri ve sektörde deneyimli uzmanlarla bir araya gelerek kariyerlerinde edindikleri tecrübeleri paylaştı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, sağlık yöneticilerinin önemli bir rol üstlendiğini ve etkinliğin, bu değerli meslek grubunu onurlandırmayı amaçladığını belirtti. 
Dayangaç, sağlık yöneticilerinin sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde planlanması, uygulanması ve denetlenmesinde kilit bir rol oynadığını vurgulayarak, öğrencilere kariyerlerine sağlam bir temel atma fırsatı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
Gelecek nesillerin sağlık yönetimi alanında başarılı bir kariyere adım atmalarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Taşkaya ve Osmaniye Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Semiha Kara da sağlık yöneticiliği alanında liderlik, etik ve stratejik yönetim konularında gerçekleştirdikleri konuşma ile etkinliğe katkı sundu.
Öğrencilerinin kariyer süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla sunumlarını gerçekleştiren MedData Eğitim Müdürü Serkan Baştuğ ve Gazi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Alper Ertem’e programa katkılarından dolayı katılım sertifikaları, Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından takdim edildi.

Haber: Ümit KAHRIMAN