OKÜ’de akademik yıl törenle açıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı.

Güncel 22.11.2023 20:37:00 0
OKÜ’de akademik yıl törenle açıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un, Atatürk Anıtı'na OKÜ çeleng sunması ile başlayan programın devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Yerleşkedeki 15 Temmuz Şehitler Amfisinde devam eden programda Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Canbolat tarafından ‘’Dijital Çağda Hukuk ve Devlet’’ başlıklı açılış dersi yoğun bir katılımla gerçekleşti. 
Programın açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, akademik yılda öğrencilere, akademik ve idari çalışanlara başarılar ve kolaylıklar diledi.
Üniversitelerin, bilgiye erişimi kolaylaştırarak donanımlı ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
“Bu kurumlar; araştırma, eğitim ve toplumsal katkılarıyla sürdürülebilir bir dünya oluşturarak gelecek nesillerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlar. Bizler de, 16 yıl önce kurulmuş genç bir üniversite olarak yenilikçi vizyonumuzla gelişimin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her yıl eğitim kalitemizi geliştirmeye ve kapasitemizi artırmaya gayret gösteriyoruz. Yükseköğrenim kurumlarının toplum üzerindeki etkisinin farkında olarak, sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılında da, kültürel mirasımızın sorumluluğunu gururla üstlenecek, bilimsel bilgi birikimiyle milli kimliğimizi güçlendirme ve tüm insanlığa katkı sağlama amacı taşıyan gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.” 
Cumhuriyetin 100. yılında da birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak daha çok çalışacaklarına vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “İstiklal ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz ecdadımızın manevi huzuruna sunacağımız en kıymetli armağan, bilimin ışığında ilerleyerek şanlı vatanımız ve yüce Türk milleti için daha çok çalışmak olacaktır. Bu hedef doğrultusunda tüm arkadaşlarımızın bir kamu üniversitesi olduğumuzun her an bilincinde, kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak birlik, beraberlik ve uyum içerisinde, kaynaklarımızı en etkin ve verimli biçimde kullanarak ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “vatanını en çok seven işini en iyi yapandır”, sözünü kendimize ilke edinerek çok daha etkin çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında da, bu bilinç ve kararlılıkla çalışarak sorumluluklarımızı yerine getireceğimize ve bilim yolunda ülkemizi daha ilerilere taşıyacağımıza şüphem olmadığını yinelemek isterim’’ şeklinde konuştu.
Açılış dersini Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Canbolat sundu. 
Canbolat, "Dijital Çağda Hukuk ve Devlet" başlıklı açılış dersi ile önemli bilgiler aktardı.
Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun bir ilgiyle takip ettiği açılış dersinde, Prof. Dr. Talat Canbolat, dijital çağın hukuk ve devlet yapısı üzerindeki etkilerini ele aldı. 
Dijitalleşen dünyada, hukukun nasıl evrildiği, devletin dijital döneme nasıl uyum sağladığını anlatan Canbolat, bu süreçte ortaya çıkan yeni hukuki sorumluluklar ve sorunlar üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. 
Dijital çağın oluşturduğu yeni yapıyı anlama ve dijital çağa uygun hukuki çözümler geliştirme konusunda bilgilerin aktarıldığı açılış dersi, katılımcıların dijitalleşmenin toplumsal, ekonomik ve hukuki alanlardaki yansımaları üzerinde düşünmelerine olanak tanıdı.
Vatanın sadece bir kara parçası olmadığını ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkılması gerekliliğine de değinen Canbolat, sunumunu öğrencilere tavsiyelerde bulunarak noktaladı.
Açılış dersi OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un, Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Talat Canbolat’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Haber: Ümit KAHRIMAN