Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 97.6 doluluk oranına ulaştı.
OKÜ Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun, üniversitede ön lisans programları için ayrılan 2478 kişilik kontenjana 2475 öğrenci yerleştiğini belirtti.
Uzun, Bahçe, Düziçi, Kadirli, Osmaniye ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan programların toplamında yüzde 99.9 doluluk oranına ulaşıldığını aktardı.
2023 yılında tercih edilirlik ve doluluk oranı 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarına göre en üst seviyeye ulaştığını mevcut öğrenci sayısının yeni öğrencilerle 17 bin civarı olduğunu anlatan Uzun, şunları kaydetti:
“Üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanan öğrencileri tebrik ediyoruz. Üniversitemizin tüm bölüm ve programlarının tercih edilmesi ve kontenjanlarımızın tamamına yakınının dolması bizler için memnuniyet ve gurur verici bir durum. Bu güzel tablo bizlere gelecek yıllarda da başarılarımızın artarak devam edeceğini gösteriyor. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilgi ve beceriye sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlayan, yeni bölüm ve programlarla her geçen gün daha da büyüyen, eğitim-öğretim müfredatını çağın gereklerine uygun olarak güncelleyen, alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli eğitimi ve bilimsel başarılarıyla saygınlığını daha da artıran ve tercih edilen bir üniversite olan OKÜ, 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 97.6 doluluk oranına ulaştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversitemizi tercih eden öğrencilerin sayısı da belli oldu. Bu yıl için ÖSYM’nin belirlediği tercih rehberindeki lisans ve ön lisans düzeyinde 4927 kontenjandan 4809’u doldu. Bu yıl lisans programları için ayrılan 2449 kişilik kontenjana 2334 öğrenci yerleşti. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan lisans birimlerimiz ise şöyle; Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu”

Haber: Ümit KAHRIMAN

Editör: Haber Merkezi