OKÜ Tanıtım Günleri, 1-3 Ağustos’ta Park 328 AVM’de olacak

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından OKÜ Tanıtım Günleri etkinliklerinin 1-3 Ağustos’ta Park 328 AVM’de yapılacağı bildirildi.

Güncel 29.07.2023 08:45:00 0
OKÜ Tanıtım Günleri, 1-3 Ağustos’ta Park 328 AVM’de olacak

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından OKÜ Tanıtım Günleri etkinliklerinin 1-3 Ağustos’ta Park 328 AVM’de yapılacağı bildirildi.
OKÜ etkinlikte, üniversite tercihi yapacak aday öğrencileri bilgilendirmek ve karar verme süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.
Aday öğrencilere, tercih süreçlerinde rehberlik etme amacı taşıyan etkinlikte, OKÜ bünyesinde yer alan fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ile bölümlerin yanı sıra üniversitenin yerleşkeleri, teknolojik altyapısı, öğrenci değişim programları, sosyal imkanları, spor tesisleri ve yurt olanakları hakkında kapsamlı bilgi verilecek.
Yeşil Kampüs Yeni Öğrencilerini Bekliyor
Akdeniz ikliminin güzelliklerini tümüyle yansıtan, doğayla bütünleşmiş yeşil kampüslerinde modern binaları ve gelişmiş teknolojik altyapısıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren üniversitemiz, yeni öğrencilerini bekliyor. Eğitim olanaklarının yanı sıra spor imkanlarıyla, düzenlediği sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerle ayrıcalıklı bir üniversite ve kampüs hayatı sunan üniversitemiz, öğrencilerin ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirebilmelerine de fırsat veriyor.
Öğrenci Kulüpleri ve Toplulukları
‘‘OKÜ öğrenci kulüpleriyle paylaş, öğren, yaratıcılığını keşfet, hedeflerine ulaş!’’ sloganıyla öğrenci kulüpleri ve topluluklarına verdiği önemi vurgulayan üniversitemizde, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 50'nin üzerinde aktif öğrenci kulübü bulunuyor. Sosyal, kültürel, sosyal sorumluluk, teknoloji, kariyer, bilim ve sanat gibi çeşitli alanlarda aktif faaliyet gösteren OKÜ öğrenci kulüplerinde, 7 binden fazla OKÜ’lü sosyalleşme ve kendini geliştirme fırsatına sahip oluyor. Zengin bir etkinlik potansiyeline sahip OKÜ öğrenci kulüplerinde yıl boyunca söyleşiler, konserler, tiyatro oyunları, imza günleri, spor organizasyonları, şenlikler, sergiler, bilim konferansları, teknik ve kültürel geziler düzenleniyor.

OKÜ Akademik Birimleri, Bölümleri ve Programları

Bünyesinde 8 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 9 uygulama ve araştırma merkezi bulunan üniversitemiz, eğitim-öğretim alanında niteliğini geliştirmeye ve kapasitesini artırmaya devam ediyor. 157 bölüm ve programı bulunan üniversitemizde, yeni açılacak programlar ile 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacak programlar ve bölümlerin bilgisi aşağıda yer almaktadır:

Osmaniye Meslek Yüksekokulu
* Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı (30 Kontenjan)
* Medya ve İletişim Programı (30 Kontenjan)
Kadirli Meslek Yüksekokulu
* Aşçılık Programı (30 Kontenjan)
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
* Spor Yöneticiliği Bölümü (30 kontenjan)
Sağlık Bilimleri Fakültesi
* Çocuk Gelişimi Bölümü (30 Kontenjan)
* Gerontoloji Bölümü (30 Kontenjan)
* Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü (30 Kontenjan)
Mühendislik Fakültesi
* İnşaat Mühendisliği Bölümü (30 Kontenjan)
Fen-Edebiyat Fakültesi
* Fizik Bölümü (20 Kontenjan)
* Kimya Bölümü (20 Kontenjan)
2023- 2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacak tüm OKÜ bölümleri/programları ve kontenjan bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.  

Kaynak: OKÜ