OKÜ Rektörü Uzun, Radyo Gönül'ün konuğu oldu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Radyo Gönül’de OKÜ’yü Anlattı.

Güncel 5.07.2021 09:08:00 0
OKÜ Rektörü Uzun, Radyo Gönül

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Radyo Gönül’de OKÜ’yü Anlattı.
Osmaniye’nin yerel radyolarından olan,  Radyo Gönül’de Osman Turunç’un hazırlayıp sunduğu Bugün Kiminleyiz programında katılan Uzun, OKÜ’de tıp fakültesi kurulmasına yönelik açıklamada bulundu,

Osmaniye'ye Tıp Fakültesi kurulması için çaba gösterdiklerini söyleyen Uzun, konuşmalarında şunları söyledi, '' , Tıp Fakültesi kurulmasına yönelik bir takım çalışmalar ve görüşmeler yaptık ve sonuçta yapabileceğimiz kanaatine varınca bizde cesaret ettik ve hazırlanan dosyamızı Üniversitemiz Senatosundan geçirdik. Böylece Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımıza dosyamızı gönderdik. Dosyamız inşallah YÖK'ten de olumlu cevap alır ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak Tıp Fakültemize  sahip oluruz. Bu konuda başta Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz olmak üzere saygıdeğer milletvekillerimiz Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya’ya teşekkür ediyorum. Şunu söyleyebilirim şehrimizin yöneticileri de bu amaca önemli katkılarda bulundular. Zaten bu sadece Bizim yapacağımız bir iş değil oldukça da zor bir iş bu konuyu ancak birlikte başarabiliriz. İnşallah ilimiz için olumlu olacak. Üniversitemize Tıp Fakültesi nasip olursa biz de bununla gurur duyarız.'' dedi.

Programın sonunda Rektör Uzun, OKÜ'yü tanıtma fırsatı verdikleri için program sunucusu Osman Turunç ve Radyo Gönül Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Kırlar’a teşekkür etti.