OKÜ öğrencilerinin projelerine TÜBİTAK desteği

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Batarya Sistemleri ve Hidrojen Teknolojileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Electrovision Crew Araştırma Grubu öğrencilerinden Gamze Yarar ile Furkan Acet'in projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmey

Güncel 6.01.2024 07:34:00 0
OKÜ öğrencilerinin projelerine TÜBİTAK desteği

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Batarya Sistemleri ve Hidrojen Teknolojileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Electrovision Crew Araştırma Grubu öğrencilerinden Gamze Yarar ile Furkan Acet'in projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.
Danışmanlıklarını OKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Özkan Aydın ve Doç. Dr. Esra Telli’nin yaptığı TÜBİTAK BİDEB 2210-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında sunulan “Lityum İyon Piller İçin Bor Nitrür Katkılı Anot Materyali Geliştirme” ile “Savunma Sanayi için Giyilebilir Kumaşlar Üzerine Yeni Nesil Katot Malzemesi ile Li-iyon Batarya Geliştirilmesi” başlıklı projeler, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü.
Proje ile hem askeri alanda kullanılabilen inovatif giyilebilir teknolojilere öncülük etme hedeflenmekte hem de elde edilen bilimsel verilerin istatistiksel analizleri değerlendirilerek ilgili literatüre ve bilimsel gelişmelere katkı sağlama amaçlanmaktadır. 
Bu kapsamda, proje, savunma sanayi ve giyilebilir teknoloji alanlarında önemli bir dönemin başlatılmasına kapı aralama potansiyeline sahip görülmektedir.

Haber: Mehmet Ali KAYA