OKÜ, Avrupa'da çevreci 132.üniversite oldu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2023 GreenMetric Çevreci Üniversiteler sıralamasında Avrupa bölgesindeki üniversiteler içerisinde 132'nci sırada yer aldı.

Güncel 13.12.2023 17:20:00 0
OKÜ, Avrupa

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2023 GreenMetric Çevreci Üniversiteler sıralamasında Avrupa bölgesindeki üniversiteler içerisinde 132'nci sırada yer aldı.
Çevresel sürdürülebilirlik alanında yaptığı farkındalık çalışmalarıyla dikkat çeken OKÜ, üniversiteler sıralamasında geçen sene elde ettiği başarıyı tekrarlayarak, Gümüş Madalyalı Çevreci Üniversite olmaya hak kazandı.
Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken, her yıl dünyanın seçkin üniversitelerini kampüs yerleşimi, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi farklı alanlarda değerlendiren bir platform olan GreenMetric’in 2023 sıralaması düzenlenen ödül töreni ile açıklandı. 
Bir önceki yıla göre listede yer alan üniversite sayısının artması ile dünya genelinde 1183 üniversitenin, Türkiye’den ise 98 üniversitenin yer aldığı sıralamada, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi dünya üniversiteleri içerisinde 473. sırada, Avrupa bölgesindeki üniversiteler içerisinde 132. ve Türkiye’deki üniversiteler içerisinde ise 43. sırada yer aldı.
Dünya genelinde çeşitli üniversitelerin rektörleri ve GreenMetric temsilcileri ile yaklaşık 300 katılımcının yer aldığı, Dubai’de yapılan törene, OKÜ rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun da çevrimiçi olarak katıldı. 
Uzun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Üniversitemizin, ilk olarak 2020 yılında yer aldığı GreenMetric sıralamasında OKÜ olarak bu yıl daha yüksek bir puan almamız ve Avrupa bölgesinde yer alan üniversiteler içerisinde 132. sırada yer almamız bizleri mutlu etmiştir. Dünyadaki çevreci üniversiteler listesi içerisinde olmak, OKÜ ailesi olarak bizlerin çevresel konulara olan duyarlılığımızı göstermektedir. Üniversitemizde, bundan sonra da yeşil ve temiz kampüs çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz ve bu alanda da üniversitemizi daha üst seviyelere çıkarmak için daha fazla çalışacağız. 2023 GreenMetric sıralamasında üniversitemizin üst sıralarda yer alması için çalışan başta Enerji Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere ilgili tüm birimlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Haber : Ümit KAHRIMAN