Hemşerimiz tarihçi ilk kitabını çıktı

Bursa’da görev yapan Osmaniyeli Tarih Öğretmeni Abdullah Şahin’in Kurtuluş Savaşı Kahramanlarını anlatan “Parolamız ya istiklal ya ölüm” isimli kitabı yayımlandı.

9.06.2023 13:23:00 0
Hemşerimiz tarihçi ilk kitabını çıktı

Bursa’da görev yapan Osmaniyeli Tarih Öğretmeni Abdullah Şahin’in Kurtuluş Savaşı Kahramanlarını anlatan “Parolamız ya istiklal ya ölüm” isimli kitabı yayımlandı. 
Abdullah Şahin, yazmış olduğu eserinde vatan için son sözünü söylemeden şehit düşenlerin, Bayrak için can verenlerin,Tarihe karşı kendini sorumlu hissedenlerin, sesi olduğunu belirtti.
Eserde Kurtuluş Savaşı sırasında 27 kahramanın bu vatan uğruna ortaya koyduğu destansı mücadelesini anlatan Şahin, şunları kaydetti:
“Bugün bu vatan evlatlarını birçoğumuz adını bile duymamışızdır. Oysaki her biri vatan uğruna nelerini feda etmişler öğrendiğimiz zaman emin olun ki Türklüğümüzle bir kez daha gurur duyacağız.Cumhuriyetimizin 100. yılında “Parolamız ya istiklal ya ölüm” diyerek dünyaya meydan okuyan kınalı kuzuları unutmamak unutturmamak için eseri meydana getirdik. Şuan yetiştirdiğimiz nesil maalesef bunlardan bihaber yaşamakta. Eğer biz yeni nesillere bu kahramanları kavratabilirsek daha özgüvenli bir toplum meydana getirmiş olacağız. Ben bu eseri 25 yıllık meslek yaşantımda edindiğim bilgi birikimi ve deneyimle 27 kahramanımızın sesi olmak için yazmaya çalıştım.Yazar ayrıca eserinde Güney bölgesinde halkın gönlünde taht kurmuş olan Tayyar Rahime’ye, Abdal Halil Ağa’ya, Kılavuz Hatice’ye geniş yer vererek memleketine olan sorumluluğunu ortaya koymaya çalışmıştır.”
Bir solukta okuyabileceğiniz bu eser “Parolamız Ya İstiklal Ya Ölüm” adıyla tüm internet satış noktalarında okurların beğenisine sunulmuştur.”
Abdullah Şahin kimdir?
Hemşerimiz Tarihçi/Yazar Abdullah Şahin; Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde esnaf bir ailenin çocuğu olarak 1976 yılında dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Düziçi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Tarih bölümde tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak atandı. Çeyrek asırdır Tarih Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Meslek yaşamı boyunca MEB nezdinde yapılan birçok çalıştayda görev almıştır. Bunun dışında egetime.com dergisinde köşe yazılarıyla popüler tarih alanında halkın bilgilenmesine katkı sunmaya devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.  Haber Merkez