Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunun yaşandığını belirtti.
Albak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, aziz milletin ufkunu çocukların aydınlatacağını kaydetti.
Çocuklara inandığını ve güvendiğini ifade eden Albak, şunları kaydetti:
“Bugün, Millî irade ve bağımsızlığımızın simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. "Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir." ilkesiyle taçlanan bu kutlu günde göğsümüz, kutsal vatanımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza duyduğumuz inanç ve güvenle kabarmaktadır. Bizler için anlamı çok büyük olan bu günde, savaş ile kaygılanan dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız. Ulu Önderimizin "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözüyle savaşların son bulduğu ve tüm dünya çocuklarının çocukluklarını yaşayabildikleri bir dünya temenni ediyoruz.”
Çocuklara seslenen Albak, “Sizler bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri sizlersiniz. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. Çünkü bu milletin bir bireyi olarak bu topraklar üzerinde yaşamanın bir hak olduğu kadar, görevleri, sorumlulukları ve birçok yükümlülükleri vardır. En önemli göreviniz millî ve manevi değerlerimizi, millî birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır. Biliyor ve inanıyoruz ki Türkiye Yüzyılında; sizler, yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak Aziz Milletimizin ufkunu aydınlatacak, güçlü Türkiye'mizi omuzlarınızda yükseltecek ve tüm dünyanın barış ve kardeşliği için tereddüt göstermeksizin çaba sarf edeceksiniz. Bu vesileyle; Millî Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum. Başta ülkemizin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi olan çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Antalya'da, Tur otobüslerine sıkı denetim Antalya'da, Tur otobüslerine sıkı denetim

Editör: Haber Merkezi