Uzun, Serra Taşkıran Özgür'ün konuğu oldu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk'te, Serra Taşkıran Özgür'ün sunduğu Tercih Zamanı programına konuk oldu.

Güncel 3.08.2023 13:08:00 0
  Uzun, Serra Taşkıran Özgür

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk'te, Serra Taşkıran Özgür'ün sunduğu Tercih Zamanı programına konuk oldu.
Üniversite adaylarının merak ettikleri konularda açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ başarılarından ve gelecek hedeflerinden bahsetti.
Üniversitelerin bulunduğu şehirle bütünleştiğinde başarı imkânları daha fazla arttığını ifade eden Uzun, şunarı kaydetti:
“Biz de bu şehirden aldığımız enerjiyi, kendi enerjimizle birleştiriyoruz, bir sinerji yaratarak bunu öğrencilerimize yansıtmaya çabalıyoruz. Osmaniye’miz gerçekten üniversiteyle barışık, öğrenci şehri, güvenli ve büyük şehirlere nazaran da daha ekonomik bir öğrencilik hayatı geçirebileceğiniz bir yer. Ekonomik olmanın yanı sıra zamandan da tasarruf ediyorsunuz. Yani yurttan çıktığınız zaman 20 dakika içinde dersliklerinizdesiniz.” 
Aktif öğrenci kulüpleri hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bir çok alandan 50’yi aşkın aktif öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Yani ekstrem sporlardan tutun da tarih alanına kadar faaliyet gösteren öğrenci kulüplerimizde 7 binden fazla öğrencimiz aktif olarak faaliyet gösteriyor. Yeni kulüplerin açılmasını da destekliyor ve finansal imkânlar da sağlıyoruz. Kulüplerimiz üniversitemizin bütün imkânlarını kullanabiliyorlar. Biz en başta öğrencimizin üniversitede sosyalleşmesini istiyoruz.” dedi. 
OKÜ çalışanları olarak aynı hedefe kilitlendiklerini belirten Rektör Uzun, “Fen ve sosyal bilimler alanında gerçekten iyi bölümlere sahibiz ve bu bölümlerde gerçekten alanında yetkin arkadaşlarımız bulunuyor. Hepimiz aynı hedefe doğru kitlendik ama tabii ki her üniversitenin öngörüsü olabiliyor. Bu da tabii ki ülkesel şartları ve küresel gelişimi de göz önüne alarak bir yönelim belirlememizi gerektiriyor. Bu anlamda da biz özellikle sağlık alanında ve enerji alanında daha fazla söz sahibi olmak istiyoruz. Bu anlamda da geçmişten gelen de bir mirasımız var. Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumun yanı sıra bu süreci bir de tıp fakültesi ile taçlandırmak istiyoruz. Ona ilişkin de bir sürecimiz var ve bu süreç devam ediyor. Diğer yandan, Mühendislik Fakültemizde hemen hemen her mühendislik alanından bölümlerimiz var. Bu bağlamda çok önem verdiğimiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz var. Yine Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği Harita Mühendisliği gibi alanlarda çok değerli arkadaşlarımız burada görev yapıyorlar. Laboratuvarlarımız çok iyi durumda ve daha da geliştirme çabası içerisindeyiz. Türk üniversiteleri içerisinde enerji verimliliği alanında da ayrı bir yerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü, uzunca bir süredir enerji verimliliği alanında mühendislere eğitim verme, sertifika verme yetkisine sahip tek üniversiteydik halen de bölgede tek üniversiteyiz. Üniversite ve sektör buluşmasını da bu anlamıyla sağladığımızı düşünüyorum ve bu çabamızı giderek genişletiyoruz.” dedi.
Uluslararasılaşmanın OKÜ’nün en başat hedeflerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Farklı iş birliklerimiz mevcut olan diğer üniversitelerle, yurt dışındaki üniversitelerle de yine değişim anlaşmalarımız bulunuyor. Öğrenci ve akademisyen değişimi anlaşmalarımız var ve bunları artırmaya da çaba harcıyoruz. Mesela en son Fas'ın bir numaralı üniversitesiyle çok yakın bir iş birliği anlaşması imzaladık ve burada da hem öğrenci değişimi hem de öğretim elemanı değişimi gerçekleştireceğiz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, programın sonunda tüm öğrenci adaylarına Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini tercih etmeye davet ettiklerini ifade etti. 

Haber: Ümit KAHRIMAN