ve bilgisayarın insanlığı satrançta yeneceğini doğru tahmin eden Ray Kurzweil'den bu kez ilginç bir tahmin geldi.

Ray Kurzweil, yakın zamanda insanlığın ölümsüzlük çağına erişeceğini iddia etti. Daha önce tahminleriyle gündeme gelen Ray Kurzweil, yaptığı tahminlerde haklı çıkmıştı.     

ÖLÜLER ARAMIZA DÖNECEK

 Kurzweil’e göre ölüler yapay zeka teknolojisi sayesinde önce bir kişiyi taklit eden simülasyonlar şeklinde, sonra da fiziksel olarak hayata geri dönecekler. 2040’lara gelindiğinde bir insanın kopyasını yapmanın mümkün olacağını öngörüyor.

İNSANLIK BİR MİLYON KAT DAHA ZEKİ OLACAK
İnsanlar bir milyon kat daha zeki olacak: Kurzweil, insan seviyesinde yapay zekanın ve Elon Musk’ın Neuralink’i gibi beyin çiplerinin gelişiyle, insanın makinelerle birleştiği ‘beşinci zeka çağına’ girmek üzere olduğumuzu söylüyor. Kurzweil’e göre 2029’dan sonraki yıllarda insan zekası, insanların doğrudan makinelere bağlanmasıyla milyonlarca kat artacak ve yapay zeka, insanın bir uzantısı olacak.

Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler

ÖLÜMSÜZSÜK TARİHİNİ  AÇIKLADI
Kurzweil, insanların 2030 yılına kadar ölümsüzlük için ‘kaçış hızına’ ulaşmaya başlayacağını öngörüyor. 2030 yılına kadar, yapay zekalı biyolojik simülatörlerin klinik deneyleri yıllar yerine saatler içinde yapacağını ve bunun da yeni ilaçlara ve uzun ömürlü tedavilere yol açacağını söylüyor.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT