Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde seyir halindeki bir geri dönüşüm kamyonunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla 2 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Olay, Gazi Bulvarı’nda meydana gelirken, çıkan yoğun duman nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Alanya Kitap Fuarı’na ilgi büyük! Alanya Kitap Fuarı’na ilgi büyük!

Yangının başlangıcı ve müdahale süreci
Olay, Kızılarık Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde saat 19.00 sıralarında yaşandı. Kemal K. yönetimindeki geri dönüşüm kamyonu, Kemer'deki otellerden topladığı atıkları Kepez'deki geri dönüşüm merkezine götürürken kamyondaki atıkların alev aldığını fark etti. Sürücü, durumu fark eder etmez kamyonu yol kenarına çekerek yangın tüpüyle müdahale etmeye çalıştı. Ancak, yangının hızla büyümesi nedeniyle atıkları yola boşaltmak zorunda kaldı.

İtfaiyenin yoğun mücadelesi
Yangın ihbarının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi ve olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için büyük çaba sarf ederken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri alarak trafiği yönlendirdi. Gazi Bulvarı üzerinde seyir halinde olan sürücüler, yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı ve ilerlemekte güçlük çekti.

Maddi hasar, can kaybı yok
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınabildi. Kamyondaki geri dönüşüm atıkları tamamen yanarken, maddi hasar meydana geldi. Neyse ki olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.

Kaynak: İHA