17 Eylül Salı Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 17 Eylül Salı Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

İşçi Konfederasyonları, ortak bildiriyle hükümete sundukları 10 maddelik taleplerini meydanlara taşımayı planlıyor
12 Ağustos’tan itibaren illerde toplantılar düzenlemeyi planlayan Konfederasyonlar, 26 Ağustos'tan itibaren de “Geçinemiyoruz” sloganı ile bölgesel mitingler yapacak.
İşçi konfederasyonları, "ücretlere zam", "vergide adalet", "ücret dengesizliklerin giderilmesi", İl toplantılarıyla başlayacak olan eylem süreci, eylül ayı ortalarına kadar kitlesel basın açıklamaları ve bölgesel mitinglerle devam edecek.
Türk-İş, 12-13-14 Ağustos'ta genel başkan ve genel başkan yardımcılarının ayrı ayrı katılacağı il toplantıları yapacak.
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon'da işçiler ile bir araya gelinecek ve toplantılar yapılacak. Ardından 14 Ağustos'ta "geçinemiyoruz" başlığıyla sosyal medyada kampanya başlatılacak.
20 Ağustos'ta ise 81 ilde kitlesel basın açıklamaları yapılacak.
Büyük bölgesel mitinglerin ilki 26 Ağustos'ta Trakya'da, ikincisi ise 3 Eylül'de Zonguldak'ta düzenlenecek.
Hak-İş ise Gaziantep ve Kocaeli'de mitingler düzenleyecek.
DİSK'in de İzmir'de miting yapmak için yönetim kurulu kararı alacağı belirtiliyor.

ORTAK TALEPLER
3 işçi konfederasyonu, Asgari ücrete zam yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması, Az kazandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını sağlayacak bir sistem oluşturulması, kamuda ücret dengesizliğine son verilmesi, iş güvenliği ve sağlığı için yeni sistem oluşturulması ve kamuda taşeron uygulamasına tamamiyle son verilmesi talepler arasında yer alıyor.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN