Erdoğan, yaptığı açıklamada bu hain saldırının, Filistin Davası'nı, Gazze'nin direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini hedef aldığını vurguladı. Suikastın, Filistinlilerin moralini bozmayı ve onları sindirmeyi amaçladığını ifade etti. Erdoğan, saldırıyı alçaklık olarak nitelendirdi.

Erdoğan önceki yıllarda Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz El Rantisi ve diğer birçok Gazzeli siyasi isme yönelik saldırıların amacı ne ise ,İsmail Heniye’ye yapılan suikastın da benzer olduğunu ifade etti. Yaptığı açıklamada, siyonist barbarlığın bu tür saldırılarla emellerine ulaşamayacağını vurguladı.

İslam Dünyası ve İnsanlık İttifakı Vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla Gazze'deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere, İsrail'in bölgede estirdiği terörün mutlaka sona ereceğini, bölgede ve dünyada huzurun sağlanacağını söyledi.

Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler

Türkiye'nin Destek Taahhüdü
Türkiye'nin, Filistinli kardeşlerini desteklemek için tüm yolları denemeye ve bütün kapıları zorlamaya devam edeceğini ifade etti. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması için çalışmanın sürdürüleceğini belirtildi.

Başsağlığı Mesajı
Erdoğan, “Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Heniye'ye Allah'tan rahmet, ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum. Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.” dedi

Muhabir: Rumeysa Nur Karaosmanoğlu