DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman? DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman?

Ehliyeti olanlar dikkat önemli uyarılarda bulunuldu. İçişleri Bakanlığı B sınıfı ehliyet sahiplerine yenileme için son tarihi duyurdu. 

1 Ocak 2025'ten itibaren geçersiz sayılacak olan eski tip ehliyetler için İçişleri Bakanlığı, bu tarihe kadar yenileme yapmayan vatandaşlara 12 bin 978 TL para cezası uygulanacağını belirtti. Türkiye genelinde 3 milyondan fazla sürücünün eski tip ehliyet kullandığı göz önünde bulundurulduğunda, ceza riski altında olan birçok vatandaş var.

SON TARİH BELLİ OLDU!
SEhliyetlerini yenilemeyen sürücüler için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler için 2025 yılından itibaren geçerli olmak üzere ağır cezalar uygulanacak. Bakanlık, bu sürecin hem daha güvenli bir trafik akışı sağlamak hem de ehliyet bilgilerinin güncellenmesi amacıyla başlatıldığını ifade etti. Yeni nesil ehliyetler, sahtecilik ve dolandırıcılık gibi olumsuzlukların önüne geçmek için de yüksek güvenlikli bir yapıya sahip.

Yenileme işlemleri oldukça basit olan eski tip ehlitet sürücüleri için ceza ve yaptırım uygulanması kesin olup E-devlet üzerinden alınan randevu ile en yakın nüfus müdürlüğüne gidilerek, gerekli belgelerle birlikte başvuru yapılabiliyor. Ehliyet yenileme ücreti ise oldukça makul seviyelerde tutulmuş durumda. Başvuruların yoğunluğa bağlı olarak artacağı göz önüne alındığında, işlemleri son günlere bırakmamak sürücüler açısından faydalı olacaktır.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT