Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler Narin'in katili kim? narin nasıl öldürüldü, narin cinayetinde son gelişmeler

Şubat ayında Meclis'ten geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma izni verilmişti. Şimdi ise İçişleri Bakanlığı, ehliyet sınıflarında yaş değişikliği ve sınıflar arası geçişleri düzenleyecek yeni bir çalışmanın üzerinde yoğunlaşmış durumda. Bu düzenleme ile birlikte, çeşitli ehliyet sınıflarının kapsamı genişletecek.

Şubat ayında yürürlüğe giren 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile Türkiye'deki B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma izni verilmişti. Bu düzenleme, milyonlarca vatandaşa motosiklet kullanımında geniş bir seçenek sunmuş oldu.

SÜRÜCÜ KİMLİKLERİ İÇİN PEŞ PEŞE DEĞİŞİKLİKLER

Türkiye'de yaklaşık 35 milyon ehliyet sahibine sahip İçişleri Bakanlığı, geçmiş yıllarda birçok ehliyet sınıfında yaş şartlarını yeniden düzenlemişti. Örneğin, D sınıfı ehliyet için yaş sınırı 26'dan 24'e çekilmiş, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için ise yaş sınırı 16'ya indirilmişti.

Eylül ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni düzenlemenin detayları ise sürücüler arasında heyecan yaratıyor. Bu düzenleme, farklı ehliyet türleri arasında geçiş yapabilme imkânı sunmayı planlıyor. İşte yapılması öngörülen değişikliklerin ayrıntıları...

EHLİYETLERDE BU ŞART ORTADAN KALKACAK!

Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve şehir içi ulaşımda çeşitlilik sağlanması amaçlanmıştı.

Yeni iddialara göre, yetkililer B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik motosikletleri kullanarak şehir içi ulaşımda daha pratik ve ekonomik çözümler sunmalarının ardından, ek düzenlemeleri de değerlendirmeye alacak. B sınıfı ehliyete sahip sürücüler için motosiklet kullanımıyla ilgili belirli eğitimlerin yeterli görüldüğü bu düzenlemenin, ilerleyen dönemlerde A2 sınıfı motorları da kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor.

A2 EHLİYET NEDİR?

A2 ehliyeti, 125 CC'nin üzerindeki ve teknik olarak 35 kW güce kadar olan, ayrıca 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranı ile sınırlı motosikletleri kullanma yetkisi sağlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ