Antalya'da "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği Düzenlendi Antalya'da "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği Düzenlendi

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat, Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 15 TL ödemeyene 5 bin TL ceza kesilecek.

Nüfus müdürlüklerine son dönemde yoğun ilgi gösterilirken ehliyet yenileme sürecinde de sona hızla yaklaşılıyor. Yetkililer başvurunun son güne bırakılmaması için uyarılarda bulundu.

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2016’da yürürlüğe giren geçici 10. maddesine göre, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2024’te sona erecek.

Eski tip sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024’e kadar 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ile toplamda 15 lira karşılığında yenilenebilecek. Ancak 1 Ocak 2025’ten itibaren eski sürücü belgelerini yenilemek isteyenlerin, sürücü belgesi harç ücreti ile diğer masrafları tam olarak ödemeleri gerekecek.

2024 yılı için B sınıfı sürücü belgesi yenileme ücreti toplamda 5 bin 165 lira olarak belirlenmişti. 2025 yılı için bu tutar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeniden belirlenecek. Dolayısıyla, yıl sonuna kadar başvuruda bulunmayan sürücüler, ehliyetlerini yenilemek için fazladan 5 bin lira üzeri bir ödeme yapmak zorunda kalacak.

Yetkililer, yılın son aylarında başvuru yoğunluğu yaşanabileceği uyarısında bulunarak vatandaşların başvurularını erken yapmalarını öneriyor. Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya “nvi.gov.tr” adresi üzerinden randevu alabilirler. Gerekli belgeleri tamamlayarak nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlükleri başvuru sürecini tamamlayan sürücülerin sürücü belgeleri PTT aracılığıyla kendilerine ulaştırılmaktadır. Ayrıca, bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanmak da mümkün.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT