DÜZİÇİ’NDE MEHMET AKİF ERSOY CAMİİ’NİN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde inşaatı süren Mehmet Akif Ersoy Camii, milli şair ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ismini yaşatacak. Camii, Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin katkılarıyla 2021 yılının Ekim ayında faaliyete başlamıştı.

1750 Kişilik Kapasite ile Bölgeye Hizmet Verecek

İnşaat Mühendisi Umut Loğoğlu ve Mimar Haydar Aktürk tarafından yürütülen projede, camii 2560 m² arsa üzerine inşa ediliyor. 1000 m²’lik kısmı camii olarak kullanılacak olan yapı, 860 m²’lik yeşil alanıyla da bölgeye estetik bir katkı sağlayacak. Cami, zemin + 2 kat olarak planlandı ve 1750 kişilik kapasiteye sahip olacak.

Destek Çağrısı: Hayırseverlerin Desteği Bekleniyor

Mehmet Akif Ersoy Camii’nin bodrum ve zemin katları şu an kirada olup, camii inşaatının geriye dönük borcu bulunmuyor. Ancak, mevcut durumda kasada paranın kalmadığı ve inşaat sürecinin devamı için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

OSMANİYE'NİN ZORKUN YAYLA YOLUNDA YARIM TON CAM VE PLASTİK TOPLADILAR OSMANİYE'NİN ZORKUN YAYLA YOLUNDA YARIM TON CAM VE PLASTİK TOPLADILAR

Camii, 2 minare, 3 şerefe, 3 yarım ve bir tam kubbe ile 10 adet küçük kubbeye sahip olacak. Ayrıca, modern ısıtma ve soğutma sistemleriyle donatılacak olan camii, alttan ısıtma ve tavandan soğutma sistemleriyle hizmet verecek.

Yetkililer, caminin tamamlanması ve bölge halkına en iyi hizmeti sunması için hayırseverlerin katkılarını beklediklerini ifade etti. Camii inşaatının tamamlanmasıyla, Yeşilova Mahallesi’ne önemli bir cami kazandırılmış olacak.

Yardımsever Vatandaşlar:

Düziçi Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Açıklamasıyla

TR 06 0001 0007 4496 2116 7750 01 nolu ibana bağışta bulunabilirler

Muhabir: Bekir Burak CANBOLAT