Geri dönüşümle bin eser ürettiler Geri dönüşümle bin eser ürettiler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Osmaniye’nin Düziçi  Kaymakamlık Hizmet  binasında, Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş uygulamasına başlandı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi. Artık işlemler HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasıyla yapılıyor. Vatandaşlar HES kodu sorgulandıktan sonra binaya giriş yapabiliyor.
Hayata geçen uygulamayla birlikte Düziçi Kaymakamlığına gelen vatandaşlar, HES kodu uygulamasıyla binaya giriş yapabildi. Uygulamayı kullanmayı bilmeyen vatandaşlara görevliler yardımcı oldu.
Kaymakamlık binası girişinde görevliler tarafından karşılanan vatandaşların Hayat Eve Sığar uygulamasından, SMS veya E Devlet üzerinden edindikleri HES kodu sorgulanıyor. HES kodu sorgulaması yapılan ve risk taşımadığı tespit edilen kişiler, işlem yapacakları birime gidiyor. Ayrıca HES kodu olmayanlar veya alamayan vatandaşlar ise İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Kaymakamlık tarafından kullanılan İl Salgın Denetim Merkezi(İSDEM) yazılımı ile TC numaraları sorgulanarak içeri alınıyor.
Kaymakam Almalı, Binaya HES Koduyla girdi
Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı’da tüm personel ve vatandaşlar gibi HES kodu sorgulaması yaptırarak binaya girişini yaparken, tüm vatandaşların HES kodu alarak girişlerini yapmaları gerektiğini ifade etti.

Düziçi Kaymakamlığı 
 

Editör: Haber Merkezi