DGS sonuçlarında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Belirtilen tarihte sınava giren lisans adayları, DGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi mercek altına aldı. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, maraton tercih süreci ile devam edecek. Sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumdan oluşan DGS'de sonuçlar ÖSYM tarafından ilan edilecek. Peki, "2024 DGS sonuç tarihi: DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, neden açıklanmadı?" İşte DGS sonuç sorgulama ekranı...

DGS SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

DGS sonuçlarının 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak söz konusu tarihte sonuçlara ilişkin bir açıklama gelmedi.

 2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman? Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman?

2024 DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. ÖSYM sınav takviminde DGS sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili bir bilgi yer almıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024-Dikey Geçiş Sınavına (DGS) başvuran adayların, eğitim bilgilerinin kontrolünü 2 Eylül'e kadar yapabileceklerini bildirdi.

Buna göre DGS sınav sonuçlarının 2 Eylül 2024 Pazartesi gününden sonra açıklanması bekleniyor. Konu ile ilgili bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

 2024 DGS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

DGS 2024 sonuçları ÖSYM tarafından yapılacak açıklama sonrasında https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.

Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ