Defne’de depo olarak kullanılan çadırda çıkan yangında kullanılmaz hale geldi Defne’de depo olarak kullanılan çadırda çıkan yangında kullanılmaz hale geldi

Yanık, Myanmar'daki cunta yönetiminin zulmü altında kalan 1,3 milyon Rohingya Müslümanının vatandaşlık haklarından mahrum bırakıldığını, bu insanların her türlü ayrımcılık, şiddet ve baskıya maruz kaldığını belirtti.

Bangladeş, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde yaşam mücadelesi veren Rohingya Müslümanlarının durumunun uluslararası toplumun ilgisini hak ettiğini vurgulayan Yanık, dünyanın en büyük mülteci kampı olan Bangladeş’teki Kutupalong Kampı'nda 880 bin Arakanlının yaşadığını, bu mültecilerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu ifade etti.

Milletvekili Yanık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlık hakları reddedilen, dünyanın en büyük vatansız nüfusu Arakan'daki Rohingya Müslümanları. Cuntacılar tarafından her türlü zulmü, ayrımcılığı, şiddeti gören 1,3 milyon Arakanlı mülteci ve sığınmacı; Bangladeş, Malezya ve Endonezya'da yaşam mücadelesi veriyor.  Bangladeş'te, dünyanın en büyük mülteci kampı Kutupalong'ta 880.000 Arakanlı var. Çoğu çocuk ve kadın. Uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin, bu trajedinin durdurulması için Myanmar'daki cunta yönetimine karşı silah ambargosu başta olmak üzere tüm gerçekçi adımları derhal atması gerekmektedir.”

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT