Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, TBMM'deki özel oturumda genel kurula hitabından önce çeşitli ulusal kanallarda değerlendirmelerde bulundu.

BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ İÇİN EN BAŞINDAN BERİ YANLARINDAYIZ
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'deki konuşmasını, TBMM Genel Kurulu açısından tarihi bir gün olarak değerlendiren Yanık, Türkiye'nin en başından itibaren Filistin'i desteklediğini ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasından yana olduğunu ifade etti.

Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? 18 Eylül 2024 Kuruluş Osman Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? 18 Eylül 2024 Kuruluş Osman

Derya2

MAHMUT ABBAS'IN TBMM'DE KONUŞMASI SON DERECE DOĞALDIR
Abbas'ın Genel Kurula hitabınını tüm meclisi, tüm Türkiye'yi temsil etmekte olduğuna dikkat çeken Yanık; Mahmut Abbas'ın TBMM'de konuşması, Netanyahu'nun Amerikan Temsilciler Meclisinde konuşması kadar doğal mıdır sorusuna, Derya Yanık, Abbas'ın Genel Kurul'a hitabının tüm Türkiye'yi temsil ettiğini belirterek, "Mahmud Abbas'ın TBMM'de konuşması, Netanyahu'nun Amerikan Temsilciler Meclisinde konuşmasından daha doğaldır," dedi. Yanık, Netanyahu'nun o kürsüde konuşmasının doğal olmadığını, çünkü uluslararası hukuka göre soykırım suçu işleyen birinin orada bulunmasının utanç verici olduğunu vurguladı.

İSRAİL'İ DURDURMAK DÜNYA GÜVENLİĞİ İÇİN HAYATİ ÖNEMDE
Yanık, Filistin'de yaşanan katliamlara değinerek, "7 Ekim'den bu yana 40 binden fazla insan öldürüldü, çoğu kadınlar ve çocuklar. İsrail'in durdurulması, yalnızca Filistin için değil, dünya barışı için de kritik bir gerekliliktir." dedi. Yanık, Filistin meselesinin bir insanlık meselesi olduğunu belirterek, dünyanın güvenliği açısından İsrail'in durdurulması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi