Osmaniye'de faaliyet gösteren Dershane ve Lise yöneticilerine, öğrencilerin üniversite tercih dönemleri öncesinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tanıtıldı.

OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca`nın daveti ile üniversitede gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Osmaniye merkez ve ilçelerindeki dershaneler ile liselerin yönetici kadrosu ve rehber öğretmenleri davet edildi.

OKÜ Merkez Kafeteryası`ndaki toplantıda Rektör Büyükalaca, konuklara hitaben bir sunum gerçekleştirdi. OKÜ`nün kuruluşundan bugüne yaşadığı akademik, fiziksel, sosyal yapılanma hakkında özet bilgilerin yer aldığı sunumda, OKÜ`nün 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı kontenjanları da konuklarla paylaşıldı.

Korkut Ata Üniversitesi`nin özellikle Mühendislik Fakültesi laboratuarları ve fiziki yapılanması anlamında birçok üniversite ile rekabet edecek ve bu rekabetten başarı ile çıkacak kapasitede olduğunu vurgulayan Rektör Büyükalaca, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nin akademik altyapısı ile de mevut durumdaki pek çok üniversiteden birkaç adım önde olduklarını belirtti.

Yeni açılan Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`nden, Meslek Yüksekokulları`ndan ve üniversitenin Uluslararası ve Ulusal Hareketliliği`nden de bahseden Prof.Dr. Büyükalaca, OKÜ`nün geleneksel olduğu kadar çağdaş eğitim felsefesinin, öğrenci odaklı yaklaşımının, genç ve dinamik kadrosunun özellikle Osmaniye ilindeki üniversite adayları açısından dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de tek eğitim veren lisede, 55 öğrenci eğitim görüyor Türkiye’de tek eğitim veren lisede, 55 öğrenci eğitim görüyor

Sunum sonrasında konuklar, Karacaoğlan Yerleşkesi içerisinde yer alan üniversitenin derslik, laboratuarlar, sosyal tesisler ve idari binaları gezerek bilgi sahibi oldular.

Editör: Haber Merkezi